Skip to main content

San Antonio Zoo geeft dieren vaccinatie tegen Corona

01/09/2021
Beeld: pxfuel

Na mensen krijgen nu ook dieren een vaccinatie tegen Corona. De dierentuin van San Antonio begint binnenkort met het toedienen van de vaccinaties. Ze beginnen met soorten waarvan is aangetoond dat ze Corona hebben opgelopen. Het zou gaan om een experimentele Covid-vaccinatie voor dieren.  

Gisteren kwam de aankondiging vanuit de dierentuin dat er in de aankomende weken een begin wordt gemaakt met het inenten van de dieren. De dierentuin krijgt de vaccinaties geschonken aangeboden. De schenking komt vanuit gezondheidsdienst voor dieren Zoetis. Het bedrijf heeft rond de 11.000 experimentele Coronavaccins geschonken aan bijna 70 dierentuinen. 

“Minstens 75 procent van de opkomende infectieziekten heeft een dierlijke oorsprong, waaronder Corona. Nu meer dan ooit zien we allemaal het belangrijke verband tussen diergezondheid en menselijke gezondheid.”

Zoetis

De eerste dieren in de San Antonio Zoo die het vaccin krijgen, zijn de Afrikaanse leeuwen, Sumatraanse tijgers, witwanggibbons en Tonkinlangoers. De rest van de dieren volgt nadat er meer vaccinaties zijn ontvangen. Het Amerikaanse ministerie van landbouw zou het experimenteel gebruik van de vaccinaties geautoriseerd hebben. Het vaccin is vergelijkbaar, maar niet identiek, aan hetzelfde vaccin dat voor mensen is ontwikkeld. Net zoals bij mensen zal er na drie weken een booster-vaccin nodig zijn.

Leave a Reply