adidas viert iconische Originals: Een ode aan het verleden

sep 29 2023, 12:00 SHOWS
img 0003
‘We gave the world an Original, you gave us a thousand back’
Sinds de introductie van de Trefoil - het bekende bladvormige logo van adidas Originals dat in 1972 ontstond - heeft de lijn talloze transformaties ondergaan. Of je nu een atleet of een cultureel pionier bent, de kans is groot dat je ooit een adidas Originals hebt gedragen. Dit jaar eert adidas Originals haar iconen: ‘We gave the world an Original, you gave us a thousand back’. Ook Complex NL is opgegroeid met Originals en brengt in de aankomende weken op haar eigen wijze een ode aan de Originals, waarin de heritage van de lijn centraal staat.
De adidas Originals zijn tijdloze classics: oorspronkelijk ontworpen voor de sportwereld, maar omarmd vanuit de culture: hiphop, fashion en skate. Om de rijke geschiedenis van de lijn te vieren, heeft adidas samengewerkt met creatieve visionairs om drie films en fotoreeks te maken. Deze focussen zich op drie iconen uit het Three Stripes-archief: de Superstar, de Gazelle en de Samba.
Superstar, gepresenteerd door Daniel Wolfe
Regisseur en oprichter van LoveSong productiestudio, Daniel Wolfe, focust zich op de Superstar. Deze, oorspronkelijk voor basketbal ontworpen sneaker, groeide uit tot een hiphop-icoon. In het bijzonder Run DMC speelde hier een sleutelrol in. Wolfe’s film volgt deze transformatie van de leren Superstar.
Gazelle, in beeld gebracht door Will Dohrn
De Gazelle beweegt zich van muziekpodia naar skateparken over de hele wereld. Filmmaker Will Dohrn kreeg de taak om het verhaal van deze iconische sneaker vast te leggen, door de ogen van een jonge timetraveler die ondertussen pro- skaters Mike Arnold en Miles Silvas tegenkomt.
Samba, verteld door Justyna Obasi
De trilogie wordt afgerond met de Samba. Deze schoen, ooit alleen te zien op voetbalvelden, heeft wereldwijd verschillende trends op de kaart gezet. Kunstenaar Justyna Obasi portretteert het verhaal van de Samba door tijd en ruimte, beginnend bij het sierlijke spel van jonge voetballers en eindigend in de diverse culturen die deze schoen hebben geadopteerd.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21