adidas viert iconische Originals: Een ode aan het verleden

sep 29 2023, 12:00 SHOWS
img 0003
‘We gave the world an Original, you gave us a thousand back’
Sinds de introductie van de Trefoil - het bekende bladvormige logo van adidas Originals dat in 1972 ontstond - heeft de lijn talloze transformaties ondergaan. Of je nu een atleet of een cultureel pionier bent, de kans is groot dat je ooit een adidas Originals hebt gedragen. Dit jaar eert adidas Originals haar iconen: ‘We gave the world an Original, you gave us a thousand back’. Ook Complex NL is opgegroeid met Originals en brengt in de aankomende weken op haar eigen wijze een ode aan de Originals, waarin de heritage van de lijn centraal staat.
De adidas Originals zijn tijdloze classics: oorspronkelijk ontworpen voor de sportwereld, maar omarmd vanuit de culture: hiphop, fashion en skate. Om de rijke geschiedenis van de lijn te vieren, heeft adidas samengewerkt met creatieve visionairs om drie films en fotoreeks te maken. Deze focussen zich op drie iconen uit het Three Stripes-archief: de Superstar, de Gazelle en de Samba.
Superstar, gepresenteerd door Daniel Wolfe
Regisseur en oprichter van LoveSong productiestudio, Daniel Wolfe, focust zich op de Superstar. Deze, oorspronkelijk voor basketbal ontworpen sneaker, groeide uit tot een hiphop-icoon. In het bijzonder Run DMC speelde hier een sleutelrol in. Wolfe’s film volgt deze transformatie van de leren Superstar.
Gazelle, in beeld gebracht door Will Dohrn
De Gazelle beweegt zich van muziekpodia naar skateparken over de hele wereld. Filmmaker Will Dohrn kreeg de taak om het verhaal van deze iconische sneaker vast te leggen, door de ogen van een jonge timetraveler die ondertussen pro- skaters Mike Arnold en Miles Silvas tegenkomt.
Samba, verteld door Justyna Obasi
De trilogie wordt afgerond met de Samba. Deze schoen, ooit alleen te zien op voetbalvelden, heeft wereldwijd verschillende trends op de kaart gezet. Kunstenaar Justyna Obasi portretteert het verhaal van de Samba door tijd en ruimte, beginnend bij het sierlijke spel van jonge voetballers en eindigend in de diverse culturen die deze schoen hebben geadopteerd.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34