Skip to main content

Sneaker releases om naar uit te kijken in 2022

03/03/2022
sneaker releases
Beeld: Complex Original

Als doorgewinterde verzamelaar, kijk ik vol verwachting uit naar de sneaker releases die er dit jaar gaan komen. New Balance blijft doorgaan met hun al uit 1989 daterende populaire 550 model en ook Adidas blijft hun still going strong Yeezy 350’s en slides droppen. Bovendien bestaat de Nike Air Max 1 dit jaar alweer 35 jaar! Het afgelopen jaar had Nike dit iconische model even op een laag pitje gezet. Afgezien van enkele releases, zoals de ‘Patta Waves’ en hier en daar een retro, was het niet het beste jaar voor de Air Max 1 liefhebber. 2022 ziet er gelukkig veelbelovend uit.


Big Bubbles

Zo is er al geteased dat de “Big Bubbles” weer terugkomen en ook Concepts liet twee dope colorways zien (voor de niet-sneakernerds, colorways staat voor kleurstelling). De Big Bubbles waren de allereerste Nike Air Max 1’s die uitkwamen in 1986. Ze zijn ook alleen in dit jaar gemaakt en daarna nooit meer. De sneakers worden Big Bubbles genoemd omdat de air units zo groot waren. Groter dan we ze nu kennen, van de Air Max 1’s. Aangezien er nog weinig paartjes over zijn uit die tijd, is de vraag naar deze uitvoering zeer populair onder sneakerheads. Vanwege de leeftijd zijn de paren uit 1986 niet meer draagbaar (de zolen zijn uitgedroogd door ouderdom), wat het nog toffer maakt dat Nike die nu opnieuw gaan uitbrengen. Niets is zo goed als de OG’s, maar ik kijk hier toch wel erg naar uit!

Air Max Day

Ik heb ook zomaar het idee dat maart, de maand waarin Air Max Day valt (26 maart) een top maand gaat worden qua Air Max releases. Zo komen vandaag de door Drake ontworpen Nike Hot Step Air Terra’s uit en verwachten we dit jaar ook de Air Max 1 x Travis Scott. En zoals je wellicht hebt meegekregen, heeft Louis Vuitton vorige maand tweehonderd Nike Air Force 1 x Louis Vuitton paartjes geveild bij Sotheby’s. Het duurste paar ging voor maar liefst $352.800 onder de hamer en de totale opbrengst bedroeg 23,5 miljoen dollar. Mocht je hier hebben misgegrepen, dan is er nog hoop, want de geruchten gaan dat LV zelf nog meerdere colorways uit zal brengen dit jaar. Tot die tijd kunnen we nog meer leuks verwachten.

Air Jordan

Jordan Brand gaat namelijk ook nog wel wat leuke dingen uitbrengen dit jaar. Allereerst komen de Air Jordan 12 Play-Off’s opnieuw uit deze maand. Daarnaast kunnen we ook de Jordan 4 Infrared’s, Jordan 1 Denim’s, de Jordan 8 Rui Hachimura’s en de Jordan 2 Union’s verwachten in 2022. Deze paren staan dan ook bovenaan mijn lijstje.

2022 bring it on!

Chanica Kist (31), woonachtig in Amsterdam, is een sneakerverzamelaar en eigenaresse van sneakerwinkel Chaptr One. Daarnaast is ze ook een van de 9 Masters of Air. Voor Complex NL maakte ze een lijstje van aankomende sneaker releases.

Leave a Reply