Skip to main content

The New Originals opent nieuwe flagship store in Amsterdam

22/08/2021
the new originals
Beeld: @Ebenbadu (IG)

Na meerdere pop-ups en een gedeelde winkel, met merken Sumibu en Bonne, heeft The New Originals gisteren de deuren geopend van hun eerste flagship winkel in Amsterdam. Niet vreemd, aangezien de oprichters Rizky Lasahido, Maru Asmellash en Eben Badu diep geworteld zijn in het Amsterdamse culturele landschap. Een TNO-milkshake stand, kunst, een festival? Bedenk het en The New Originals is ermee bezig.  

Door hun minimalisme, gedurfde prints en duurzaam textiel is het merk The New Originals vooral onder creatieve mensen populair. Negen stippen en een mascotte genaamd Freddy. Als iemand mij moest vragen wat de meest kenmerkende aspecten zijn van het merk TNO, zou ik die twee dingen noemen. Naast het feit dat de negen stippen staan voor de oorspronkelijke negen oprichters van TNO, de blog (2011), heeft het nog een betekenis. Een veelgebruikte methode is het zogenaamde negen stippen probleem waarbij de persoon buiten het kader moet denken. Buiten het kader denken is voor TNO de leidraad waar het op draait. Creatieve mensen zijn dan ook de toekomst, zoals naar voren komt in hun slogan: ‘Creatives Are The New Athletes’.

Zoals met alles wat The New Originals doet, is ook hun ontwerpproces gecentreerd rond denken buiten de kaders. Het is duidelijk dat TNO sinds 2011 niks anders doet dan dat. De opkomst bij de opening was zo groot, dat de Zeedijk vol stond met mensen die de opening kwamen vieren. Hieronder de beelden: 

Leave a Reply