Skip to main content

Tinder gaat vanaf nu hun gebruikers screenen

10/03/2022januari 3rd, 2023

Tinder biedt gebruikers de mogelijkheid om een ​​achtergrondcontrole uit te voeren op hun matches.

Match Group, Inc. is mede-eigenaar van dating apps als Match.com, OkCupid en Hinge. Sinds vorig jaar werken ze samen met Garbo; een door vrouwen opgerichte non-profit organisatie. Garbo is een platform dat online checks uitvoert zodat mensen veilig kunnen daten. Het doel van de samenwerking is meer transparantie en informatie bieden.

Het programma doorzoekt openbare registers en waarschuwt iemand als hun match eerdere arrestaties of veroordelingen heeft. Ook stelt het de gebruikers op de hoogte als hun match is geregistreerd als zedendelinquent.

Garbo heeft alleen een volledige naam en telefoonnummer nodig om de achtergrondcontrole uit te voeren, meestal duurt zo’n controle rond de drie minuten. De eerste twee zoekopdrachten zijn gratis voor de gebruikers maar daarna kost het geld voor hen.

De oprichtster van Garbo, Kathryn Kosmides, geeft aan dat ze de nieuwe functie hebben gecreëerd om de Tinder gebruikers in te lichten over de persoon met wie ze matchen en ook om te voorkomen dat de gebruikers in een gevaarlijke situatie verzeild raken. ”De vraag is: wat moet openbaar zijn en wat moet privé blijven?”, verteld Kosmides in een interview bij Insider. Ze voegt hier aan toe dat naar haar mening ze gemakkelijk toegang moet kunnen krijgen tot informatie die gaat over de veiligheid van mensen.