Skip to main content

Virale TikTok video’s tonen de nasleep van een schietpartij op school

06/10/2021
tiktok

Schietpartijen op school, ofwel ‘school shootings’, zijn geen uitzonderlijke evenementen in de Verenigde Staten. Sterker nog, 2020 was het eerste jaar sinds 2002 dat er geen school shooting plaatsvond in de VS. En dat was alleen vanwege de landelijke lockdown. Zodra de scholen weer opengingen, begonnen ook de schietpartijen weer. Zo ook in Houston, waar studenten de nasleep van een schietpartij hebben gedeeld op TikTok.

Hoewel het platform bekendstaat vanwege de virale dansjes en de muzikale mashups, wordt TikTok voor nog veel meer gebruikt. Recente, virale video’s, laten zien hoe belangrijk social media is in het weergeven van het leven van jongeren. Of dit nu om dansjes of om ingrijpende, traumatische gebeurtenissen gaat.

In de TikTok video’s is te zien dat studenten geëvacueerd worden na de schietpartij. Studenten rennen de school uit, terwijl er soldaten in de gangen staan. Ook is er bloed op de vloeren te zien. Onder de video’s is een mashup van de tracks ‘This is America’ van Childish Gambino en ‘Congratulations’ van Post Malone gezet. Gezien het feit dat ‘This is America’ gaat over het wapengeweld in de Verenigde Staten, is de track zeer geschikt voor de omstandigheden. De video’s hebben inmiddels miljoenen views en reposts.

Er waren meer dan 900 studenten aanwezig tijdens de schietpartij, maar gelukkig zijn ze allemaal ongedeerd. Een van de studenten vertelde aan nieuwszender KHOU11, dat er twee dagen geleden nog een oefening werd gedaan voor het geval dat er een schietpartij zou zijn op school. De schutter was een 25-jarige ex-student van de school. Hij heeft na zijn arrestatie gedeeld dat hij stemmen in zijn hoofd hoorde. Bronnen vermelden dat hij op zoek was naar een leraar waar hij wraakzuchtige gevoelens tegenover zou delen. Hij heeft de leraar niet gevonden, maar raakte wel de directeur in zijn rug. De directeur heeft de schotwond overleefd en is inmiddels alweer thuis.

Bekijk één van de virale TikTok video’s hieronder.

@puxrp

##greenscreenvideo

♬ Childish Gambino – This Is America / Post Malone – Congratulations – carneyval

Leave a Reply