Skip to main content

Zalando en Filling Pieces gaan samenwerking aan met uniseks ‘You Are Invited’ collectie

09/02/2023
zalando filling pieces

Zalando en Filling Pieces brengen gezamenlijk een exclusieve capsule collectie uit, met uniseks items die ook nog eens size-inclusive zijn. De modewereld wordt steeds inclusiever, wat te zien is aan de modellen en de (grotere) maten. Zoals Zalando en Filling Pieces echter laten zien in deze samenwerking, is dat inclusiviteit en diversiteit ook terug dient te komen in de stukken die je maakt. 

You Are Invited 

Diversiteit staat centraal in deze collectie, wat zich uit in ready-to-wear items met een vleugje streetwear en een vleugje luxe, zoals we gewend zijn van Filling Pieces. De collectie wordt als volgt beschreven: het maakt niet uit wie je bent, waar je je mee identificeert of hoe je eruit ziet, er is altijd een plek voor jou binnen deze viering van diversiteit. Zalando en Filling Pieces beschrijven de collectie als een uitnodiging aan iedereen. Vandaar ook de naam: ‘You Are Invited’. In de collectie vind je onder andere veel zwart (dat draagt toch iedereen het liefst?), een Filling Pieces varsity jacket, Filling Pieces sneakers en verschillende leather items. Er zijn echter enkele items die eruit springen. 

Zo bevat de collectie laarzen met hak tot de maat 46, waarbij het gat in de markt voor mannen, non-binaire personen en vrouwen met grotere voeten, meteen gedicht wordt. Hoewel de voornaamste kleur in de collectie zwart is, zien we hier en daar ook verschillende tinten groen. Zo ook bij de ‘Gali Boot Zion Green’. De laars is van zacht suède gemaakt om een velour effect te creëren. Er zijn verschillende materialen gecombineerd, zoals elastisch stretch aan de zijkanten van de laars. Fun fact: Filling Pieces heeft de tweekleurige zool ontworpen met het logo in reliëf in de hak, om zo extra diepte te creëren. 

zalando filling pieces

Een ander opvallend item is het genderloze korset, dat verkrijgbaar is in drie verschillende colourways. Elk korset wordt geleverd met zes veters, die resulteren in een totale lengte van bijna tien meter per stuk. Ook hierin komt de size-inclusivity van deze collectie weer naar voren. En zou het überhaupt een Filling Pieces collectie zijn als er geen loafer in de collectie zat? Natuurlijk niet. Uiteraard vinden we ook in deze collectie een variant van de kenmerkende Filling Pieces loafer, waarbij met verschillende materialen is gespeeld om de perfecte instapper voor iedereen te creëren. Zo is er gebruik gemaakt van zwart leer om de schoen een stoere look en feel te geven. De zool is weer transparant en op de patch is er een kleurrijk design geborduurd. Het metalen Filling Pieces link logo zorgt voor de finishing touch. 

zalando filling pieces

De collectie komt tot leven in een 360°-campagne, waarin onder andere Iraans-Nederlandse zangeres, producer en songwriter Sevdaliza te zien is. De collectie is een van de meerdere voorbeelden waarop Zalando de diversiteit van hun klanten wil vertegenwoordigen, zoals ze bijvoorbeeld ook doen door de uitbreiding van black-owned merken op het platform.

Shop de ‘You Are Invited’ collectie vanaf 9 februari exclusief via Zalando.