Skip to main content

Beleef het Karnaval op Curaçao!

02/03/2023
Beeld: Raymond van Mil

Heb je ooit wel eens 6,5 kilometer dansend gelopen? Het Karnaval op Curaçao duurt bijna twee maanden, zit vol met verschillende optochten en events en werkt toe naar de Gran Marcha. Een tocht van zes en een halve kilometer met een schijnbaar oneindige parade aan wagens en dansende mensen. Fotograaf Raymond van Mil maakte een fotoreportage voor Complex NL.

Karnaval op Curaçao

Twee dagen later is de Marcha di Despedida, de afscheidparade, wat je kan zien als afsluiter. Vrijwel dezelfde optocht wordt nog eens overgedaan maar nu ‘s avond in plaats van overdag en misschien met nog wat meer cocktails, intensiteit en overgave en met heel veel ledlampjes.

Maanden hebben ze aan de outfits geknutseld. Even naar de feestwinkel gaan en iets kant en klaar kopen is geen optie. Tijdens de laatste  afscheidsoptocht  was er nog meer interactie tussen de dansende mensen in de parade en de mensen langs de kant. Er wordt voor een kort moment samen gedanst en selfies en video’s gemaakt.

Het is bijna niet uit te leggen hoe geweldig de Marcha di Despedida is. Maar om je een idee te geven, hier is een selectie van foto’s die iets van de sfeer laten zien, maar om de vibes echt te proeven moet je een keer zelf gaan kijken. 

karnaval curaçao
karnaval curaçao
karnaval curaçao
karnaval curaçao