Interview: Djezja over de Ramadan

apr 15 2022, 15:16 CULTURE
dsc 4607
Eerder spraken wij met Abderrahmane Trabsini, Ouassima Tajmout en Marouane Meftah. In deze fase van de Ramadan is het de beurt aan de Utrechtse artiest DJEZJA. Je kunt hem kennen van zijn nummers 'Parkeer' en 'Za3ma'. Hij vertelde over zijn drijfveer om te vasten, het gevoel dat het met zich meebrengt en de saamhorigheid van de Ramadan.

Waar heb je het meest naar uitgekeken in deze heilige maand?

Voor mij is dit sowieso de mooiste maand van het jaar. In deze tijd ben ik veel bezig met het geloof en daarin kunnen we veel goede daden verrichten. Ook vraag ik vergiffenis voor de minder goede daden die ik begaan heb. Eigenlijk kijk ik naar elk facet van de Ramadan uit. Jaar in, jaar uit.

Zijn er dingen die je lastig vindt tijdens de Ramadan?

Nee, ik vind niks lastig. In het begin van de Ramadan is het wel even kwestie van je ritme vinden. Inmiddels voelt het voor mij alweer net als elke andere dag van het jaar.

Met wat verbreek jij graag het vasten na de dadel?

Ik ben niet iemand die het vasten met zwaar voedsel verbreekt. Meestal eet ik een soepje en daarna een pastei. Pas in de loop van de avond lukt het me om een maaltijd naar binnen te werken.

De pandemie is nu afgelopen. In hoeverre verschilt deze Ramadan van de vorige twee?

Het verschil is groot. Iedereen is weer samen en er kan weer familie over de vloer komen. Samen de Iftar doen en samen naar de moskee gaan, is echt iets wat bij de Ramadan hoort. Dat dit allemaal weer kan heeft een goede invloed op de mens. Ik merk dat dit het vasten ook wat makkelijker maakt door de saamhorigheid.

Heb je nog een laatste boodschap voor de mensen die vasten?

Ik wil de mensen graag meegeven dat ze het vasten niet als een verplichting moeten zien, maar als iets moois. Dit is het moment om vergiffenis te vragen en Hassanats (punten die je krijgt bij het verrichten van een goede daad) te verdienen. Kom dichterbij je geloof en jezelf. Ook is het vasten lichamelijk erg gezond voor je en dat is wetenschappelijk bewezen. Dus haal alles eruit voor jezelf.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34