Videoland deelt eerste beelden nieuw seizoen 'De Jacht op de Mocro Maffia'

nov 03 2021, 16:14 CULTURE
1249 b0148d7de21665761c411ac9e90af861
De Jacht op de Mocro Maffia keert terug voor een derde seizoen! Videoland heeft vandaag de eerste beelden van de documentaireserie van John van den Heuvel gedeeld. Het nieuwe seizoen bestaat uit zeven afleveringen en is vanaf 9 november al te zien op Videoland.
Het Marengo proces is momenteel natuurlijk in volle gang, met Redouan Taghi als hoofdverdachte. De moord op de familieleden en advocaat van kroongetuige Nabil B. en onlangs ook de moord op Peter R. de Vries, die de vertrouwenspersoon van Nabil B. was, maken dit proces relevanter dan ooit.

“We laten zien hoe de Mocro Maffia feitelijk ontstond en na welk moment de conflicten volledig escaleerden. Een in beslag genomen partij cocaïne was de oorzaak van een ongekend heftige geweldsgolf.”

John van den Heuvel

Dit seizoen wordt er ingegaan op hoe het zo ver heeft kunnen komen, dat de zogenoemde 'Mocro Maffia' ons land al tien jaar lang in een greep houdt. Hoe is de oorlog ooit begonnen? En welke conflicten lagen daaraan ten grondslag? John van den Heuvel gaat terug in de tijd, waarbij hij het web van verraad, hoogmoed, wantrouwen en dodelijke slachtoffers onderzoekt. Er zullen feiten gedeeld worden die nog niet eerder bekend waren voor het publiek, aan de hand van gesprekken met officieren van justitie, rechercheurs, getuigen, journalisten, slachtoffers en nabestaanden.
Beeld: Videoland

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55