Skip to main content

De rapscene reageert op de persconferentie

03/11/2021
persconferentie
Beeld: Youtube/NOS

Gisteren was de beruchte persconferentie over de nieuwe corona maatregelen. Eén blik op de trending topics op Twitter en het is duidelijk hoe het volk zich hierover voelt. Woorden als ‘sportschool’, ‘QR weigeraar’ en Hugo (de Jonge)’, zijn sinds gisteren al trending. Ook verschillende artiesten uit de rapscene hebben zich uitgesproken over de persconferentie en de vernieuwde maatregelen.

Zo werd een post van @momwifeandtired veelvoudig gedeeld na de persconferentie, door onder andere Josylvio en Frenna. In de post is de volgende tekst te lezen: ”Jaarlijks sterven negen miljoen mensen van de honger. Drie miljoen van hen zijn kinderen. Dat wordt niet als een crisis beschouwd, maar een virus met een overlevingspercentage van 99.98% heeft de hele planeet veranderd. Je ziet een wereldwijde inspanning om elk mens te vaccineren, maar hebt nooit een wereldwijde inspanning gezien om elk mens te voeden. Dit ging nooit over gezondheid.”

Défano Holwijn deelde een Reels filmpje na de persconferentie, waarin een fragment uit zijn live sessie met Hugo de Jonge te zien was. In het fragment vraagt Défano nadrukkelijk aan Hugo of hij van plan is een plicht in te voeren, met betrekking tot de vaccinaties. In dit fragment geeft Hugo aan dat een plicht er absoluut niet zou komen. Gezien het feit dat ongevaccineerden nu op alle mogelijke manieren tegengewerkt worden, waardoor er indirect toch verplicht wordt te vaccineren, heeft Hugo zich duidelijk niet aan deze belofte gehouden. Défano plaatste het filmpje dan ook met de caption: ‘This one didn’t age well…’ Bekijk de video hieronder.

Delany plaatste verschillende Instagram stories als reactie op de persconferentie. In de eerste story filmt Delany zichzelf van verschillende invalshoeken, met de caption: ‘me getting mentally prepared before my show gets cancelled again’. De tweede story is iets kritischer. Het is een selfie van Delany, met de tekst: ‘Ff een serieuze vraag he. Als je met vaccinatiebewijs een club binnenkomt, maar niet zeker bent of je wel of geen corona hebt (want dat kun je alsnog catchen), en iemand die 24 uur van tevoren negatief getest is. Wie brengt dan wie in gevaar? Vervolgens deelde zij ook de post van @momwifeandtired.

persconferenie

Persconferentie gemist? Bekijk de video hieronder

Leave a Reply