Is Comfy Wear het Nieuwe Normaal?

aug 02 2021, 13:59 FASHION
Tijdens de pandemie hebben de meeste van ons thuis moeten werken. Business chique kleding is daardoor snel ingeruild voor comfy wear. Een nette blouse tijdens een Zoom gesprek is de enige moeite die wij erin wilde steken. Een nette broek eronder ging ons echt al te ver. Er is immers toch niemand die de onderkant ziet. Nu wij weer op locatie mogen werken, vragen wij ons af of we de ouderwetse, ongeschreven kledingnorm niet moeten laten vallen.
Een goed voorbeeld is de ophef die Kauthar Bouchallikht over zich heen kreeg na het dragen van een ‘joggingbroek’ in de Tweede Kamer. Dat bewijst maar weer dat men kleding vandaag de dag nog steeds koppelt aan jouw kunnen. Wat je draagt is echter niet gelinkt aan jouw competenties. Bekende personen laten vaker zien dat ze lak hebben aan de kledingvoorschriften. Is comfy wear het nieuwe normaal? Als we de fits van deze celebs bekijken, lijkt het er wel op.

Beyoncé

Beyoncé is niet echt het type dat je vaak in comfy wear treft. Dat betekent echter niet dat zij niet met ons meedenkt. Met de Ivy Park lijn heeft zij kleding gecreëerd die de perfecte combinatie van een zakelijke, comfortabele look bieden. Hierboven zie je haar in een pak waarvan de bovenkant een mix is van een colbert en trainingsvest. De onderkant is een wide-legged joggingbroek. De Adidas sneakers kunnen uiteraard niet ontbreken.

Rihanna

Rihanna wordt regelmatig gespot in haar “comfy” outfits. Zij combineert deze prachtig met een designer zonnebril en prachtige pumps eronder. Daarnaast styled ze haar joggingpak ook met een oversized Fenty coat, een blazer en sneakers. Riri is sowieso niet onbekend met het doorbreken van de ongeschreven moderegels. Met haar brand Savage X Fenty creëert zij lingerie voor mensen van alle vormen en maten. Iets wat nog steeds te weinig voorkomt in de mode-industrie.

Kauthar Bouchallikht

Kauthar Bouchallikht draagt een ietwat oversized jumpsuit. Het GroenLinks lid besluit regelmatig in comfy wear te verschijnen in de Tweede Kamer. De debatten die hier worden gevoerd lopen soms enorm uit. Zij doet er dan ook verstandig aan om zich zo comfortabel mogelijk te kleden. Tijdens haar toespraak stond zij met haar handen in haar broekzak. Dit was een uniek moment, omdat je niet vaak een joggingbroek in de Tweede Kamer ziet. Het heeft niet lang geduurd voordat het Kamerlid trending was op Twitter en er een parodie account werd aangemaakt voor haar broek. Het internet is er nog steeds niet over uit of dit nu een joggingbroek was of een oversized pantalon. Dat er nauwelijks verschil te zien is, is al genoeg reden om de joggingbroeken te accepteren op kantoor. Kauthar maakt het voor ons gemakkelijker om comfort boven formaliteit te kiezen. 

Mikky Kiemeney

Mikky combineert haar joggingbroek met een blazer voor een zakelijke feel. Daarnaast draagt ze een bucket hat en beige High-Dunk Jordan Air Force 1's. De Nederlandse Columnist en onderneemster loopt vaak rond in haar comfy outfits. Zij vindt dit zelfs zo fijn dat het dragen van de kleren van haar partner Frenkie De Jong, haar heeft geïnspireerd voor haar onderneming. In samenwerking met haar vader heeft zij Mikky Ki opgericht. Een kledinglijn voor mannen en vrouwen. Haar eigen stijl beschrijft zij als een combinatie van casual en vrouwelijk met een comfy twist. Helemaal in stijl met de quarantaine outfits!
Wil jij niet terug naar jouw oude werkkleding omdat jij je goed voelt in comfy wear? Voel je vooral niet verplicht om dit te doen (tenzij je speciale werkkleding hebt!). Het nieuwe normaal heeft ons in laten zien dat het leven makkelijker en comfortabeler kan. Maak je geen zorgen over het fashion gehalte van jouw outfit. De voorbeelden hierboven tonen aan dat modieus en comfortabel elkaar niet uitsluiten!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10