Luxe modehuis Balenciaga ligt onder vuur op social media

sep 07 2021, 12:47 FASHION
29621946068 deed17581a c
Balenciaga is het laatste modehuis dat negatief viraal gaat op het internet. In de laatste collectie van het modehuis heeft één item in het bijzonder de aandacht van Twitter getrokken: een trompe-l'oeil-joggingbroek. Als je niet bekend bent met de term: Trompe-l'oeil een andere term voor visuele illusie in de kunst. Het is een techniek waarbij opzettelijk een optische illusie wordt gecreëerd.
Balenciaga heeft een grijze joggingbroek ontworpen waarbij een boxershort voor heren op is genaaid. Het geeft de illusie dat de drager zijn broek afzakt, vandaar de Franse naam Trompe-l'oeil. De modetrend is bewust populair gemaakt door de zwarte gemeenschap. Het zorgde dan ook voor verontwaardiging op Twitter. Het ontwerp werd racistisch genoemd en er werd gezegd dat dit een ander voorbeeld is van andermans etnische cultuur toe-eigenen.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het is niet de eerste keer dat het modehuis in opspraak komt vanwege ontwerpen. Van het adverteren van smakeloze en aanstootgevende Chinezen tot aan claims van racistisch en onmenselijke castings. Naast Balenciaga zijn ook modehuizen zoals Prada, D&G in de afgelopen jaren negatief voorbij gekomen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00