Luxe modehuis Balenciaga ligt onder vuur op social media

sep 07 2021, 12:47 FASHION
29621946068 deed17581a c
Balenciaga is het laatste modehuis dat negatief viraal gaat op het internet. In de laatste collectie van het modehuis heeft één item in het bijzonder de aandacht van Twitter getrokken: een trompe-l'oeil-joggingbroek. Als je niet bekend bent met de term: Trompe-l'oeil een andere term voor visuele illusie in de kunst. Het is een techniek waarbij opzettelijk een optische illusie wordt gecreëerd.
Balenciaga heeft een grijze joggingbroek ontworpen waarbij een boxershort voor heren op is genaaid. Het geeft de illusie dat de drager zijn broek afzakt, vandaar de Franse naam Trompe-l'oeil. De modetrend is bewust populair gemaakt door de zwarte gemeenschap. Het zorgde dan ook voor verontwaardiging op Twitter. Het ontwerp werd racistisch genoemd en er werd gezegd dat dit een ander voorbeeld is van andermans etnische cultuur toe-eigenen.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het is niet de eerste keer dat het modehuis in opspraak komt vanwege ontwerpen. Van het adverteren van smakeloze en aanstootgevende Chinezen tot aan claims van racistisch en onmenselijke castings. Naast Balenciaga zijn ook modehuizen zoals Prada, D&G in de afgelopen jaren negatief voorbij gekomen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21