Skip to main content

Kim Jones uitgeroepen tot mode-innovator van het jaar 2021

27/10/2021
Beeld: Getty Images / Bertrand Rindoff Petroff

Kim Jones, artistiek directeur bij Fendi dameskleding & Dior Men, is door de Wall Street Journal uitgeroepen tot mode-innovator 2021. De designer/artistiek directeur is in zijn carrière verantwoordelijk geweest voor vele bijzondere creaties. Daar valt onder andere het brengen van streetwear-gigant Supreme naar Louis Vuitton in 2017 onder.

Even snel voor de mensen die Kim Jones niet kennen. Kim Jones is een pilaar in de modewereld waar niet vaak over gesproken wordt. Van 2011 tot 2018 was hij verantwoordelijk voor een paar sterke moves vanuit Louis Vuitton. Kim Jones vertrok bij Louis Vuitton om bij Dior als artistiek directeur aan de slag te gaan. Bij Dior nam Kim het stokje over van Karl Lagerfeld. Daar kwam de functie van artistiek directeur voor Fendi in 2020 bij.

“Alle ontwerpers die ik ken die samenwerken, zijn erg zelfverzekerd. Als ze iets zien waar ze van houden, werken ze met de persoon samen, ze nemen er niet alleen elementen van over. Samenwerken is een heel goede manier van werken, omdat je er constant door geïnspireerd raakt.”

Kim Jones over samenwerken met andere ontwerpers

Volgens de Wall Street Journal heeft Kim de manier waarop er wordt gekeken naar luxe mode verandert en zo de industrie ‘buiten een exclusieve club’ gebracht.

Met alleen Dior Men’s heeft Kim collecties geïnitieerd samen met meerdere namen, waaronder Versace, Kenny Scharf, Peter Doig, Amoako Boafo, Sacai en rapper Travis Scott. Kim Jones is ook verantwoordelijk voor een samenwerking tussen Fendi en het merk SKIMS van Kim Kardashian West. Het bedrijf SKIMS van Kim Kardashian West wordt inmiddels op een waarde geschat van 1,6 miljard dollar.

Leave a Reply