De FTC onderzoekt waarom de McDonald’s Mcflurry machines altijd stuk zijn

sep 02 2021, 12:23 LIFE
rxe0f7hzx2vnvdqvbtaw
De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) is momenteel een van de grootste mysteries en menselijke ergernissen aan het onderzoeken: Waarom zijn de McDonald’s McFlurry machines altijd stuk?
Volgens Wall Street Journal probeert de FTC een probleem, dat veel frustratie maar soms ook humor geeft aan de klanten, tot op de bodem uit te zoeken. Op social media vind je terug hoe veelvoorkomend dit probleem is. De ene groep maakt de fastfoodketen belachelijk voor het niet oplossen van een simpel probleem, terwijl de andere groep het probleem gebruikt om memes en grapjes te maken. Amerikaans concurrentie bedrijf Wendy’s heeft in 2018 een mixtape ‘We Beefin’ gemaakt. Hierin benoemt zij het ijsmachine probleem en haalt uit naar andere fastfoodketens.
Volgens Wall Street Journal heeft de FTC aan het begin van de zomer aan McDonald’s filialen heeft gevraagd hoe vaak de eigenaren aan de machines mogen werken zonder hulp van de fabrikant. Het nieuws over de FTC vooronderzoek kwam maanden na President Joe Biden’s uitvoerend bevel. In dit bevel staat dat eigenaren de keuze hebben om hun technologie door derden of henzelf te laten repareren. Daardoor hoeft dit niet meer alleen door de fabrikant.  
Taylor Commercial Foodservice LCC, het bedrijf dat de McFlurry machines maakt, is ervan beschuldigd de apparaten zo in elkaar te zetten dat ze makkelijk te breken en moeilijk te reparen zijn. Eerder dit jaar beweerde de aanklacht tegen Taylor dat het bedrijf profiteert van de reparatiekosten. Volgens een vertegenwoordiger van Taylor is dit niet het geval.  
“Veel van wat men zegt komt door het gebrek aan kennis over de apparaten en hoe zij werken in de restaurants” zegt de vertegenwoordiger. “Wanneer je werkt met melkproducten moet je de machines goed schoonmaken. De machines bestaan uit onderdelen die onderling verbonden zijn, zij bewegen in een ingewikkelde omgeving en op een moeilijke manier.”
Volgens de brief van de FTC die door WSJ is beoordeeld geeft het bestaan van het vooronderzoek niet aan dat de FTC of haar medewerkers iets verkeerds hebben gedaan.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55