Nederlandse zangeressen sturen open brief tegen grensoverschrijdend gedrag

feb 03 2022, 14:46 LIFE
eugene chystiakov wcmyslw5rom unsplash
De laatste weken staan volop in het teken van grensoverschrijdend gedrag, naar aanleiding van de BOOS-aflevering van Tim Hofman. De discussie werd aangewakkert door het nieuws over grensoverschrijdend gedrag, met name bij The Voice. Een discussie alleen is echter niet genoeg en nu hebben bijna dertig zangeressen een open brief gestuurd, waarin ze een oproep doen naar meer actie.
screenshot 2022 02 03 at 133714
Onder andere Claudia de Breij, Esmee Denters en Glennis Grace hebben de brief ondertekend. Hoewel het goed is dat de discussie op gang is gekomen, blijft het feit dat grensoverschrijdend gedrag een serieus probleem is in de entertainment industrie. Een discussie alleen gaat niks veranderen. Daarom doen de zangeressen een oproep naar een meldpunt die door de sector gesteund wordt, en vertrouwenspersonen bij labels en publishers.
screenshot 2022 02 03 at 134236
Het initiatief komt van Aafke Romeijn, Linde Schöne en Laura Jansen. Volgens hun is het probleem van grensoverschrijdend gedrag al langer bekend en waren ze eerder verbaasd over de verbazing van de rest van het land. De brief is meeslepend en confronterend. Zinnen als "De Boos-documentaire was heftig, maar voor ons niet verrassend.", sommen het hele verhaal goed op. We hopen dat de brief niet alleen serieus genomen wordt, maar ook voor verandering zal zorgen. Want nogmaals, een discussie alleen gaat niet zorgen voor verandering. Lees de volledige brief hier.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55