Skip to main content

Makers van South Park tekenen deal voor 900 miljoen

06/08/2021december 17th, 2021
Trey Parker
Beeld: Trey Parker/Matt Stone

De makers van South park hebben een deal getekend met mediaconglomeraat ViacomCBS inc. In totaal gaat het om 900 miljoen over zes jaar, één van de grootste tv-deals aller tijden. 

Sout Park bestaat al langer dan 24 jaar, dat maakt het een van de langstlopende series ooit. Toen Parker en Stone voor het eerst South Park maakten, waren ze nerveus dat niemand zou kijken. Maar de show die in 1997 debuteerde, was meteen een hit en trok miljoenen kijkers. Tegen het derde seizoen kregen ze geen aantekeningen meer vanuit het netwerk over hoe ze het konden verbeteren. Trey Parker en Matt Stone zullen het geld van de nieuwe deal gebruiken om nieuwe afleveringen van South Park te maken voor Viacom. Ook worden er spin-off films gemaakt voor de streamingdienst Paramount +. Het eerste project onder de nieuwe deal zal een film zijn die zich afspeelt in de wereld van South Park. De film zal voor het einde van dit jaar te zien zijn.

Terwijl gigantische media- en technologie bedrijven concurreren in de streamingoorlog, is de waarde van franchises zoals South Park tot recordhoogte gestegen. Weinig of geen productieteams zijn erin geslaagd beter te profiteren van de veranderingen in het home entertainment-landschap dan Parker en Stone. De heren bezitten vijftig procent van alle online rechten op de show. De nieuwe deal bevat zes seizoenen van South Park en 14 films die gemaakt worden voor streaming en loopt tot 2027. 

Leave a Reply