Skip to main content

Moeder wint meer dan € 217.000 nadat werkgever letsel aan gevoelens toebrengt

13/09/2021
Beeld: Flickr / Nathan Congleton

Een moeder in het Verenigde Koninkrijk heeft een schikking gewonnen van £ 185.000. Dit nadat haar werkgever had geweigerd mee te werken met een wijziging voor werkuren. De werkgever had geweigerd uren te wijzigen, zodat de moeder haar kind kon ophalen van kinderdagverblijf. 

Alice Thompson won op 12 augustus £ 185.000, ongeveer € 217.000. Dit nadat ze haar werkgever had gevraagd of haar shift van 09:00 tot 18:00 eerder kon beginnen, maar die had dit geweigerd. Ook weigerde de werkgever de vijfdaagse werkweek van de medewerker om te zetten naar vier dagen. Alice’s werkgever heeft haar verzoek nooit “serieus overwogen” of beantwoord met een aanbod.

Nadat ze ontslag had genomen, ondernam de moeder juridische stappen. Als werknemer heb je na 26 weken het recht om flexibele werkverzoeken in te dienen. Het is dan aan de werkgever om het verzoek passend te maken of te reageren binnen drie maanden. In het geval van Thompson leest de arbeidsrechtbank dat ze “voelde dat dit onrecht was vanwege haar geslacht”. Nadat haar claim op indirecte discriminatie was aanvaard, ondanks het feit dat haar directe claim werd afgewezen, komt haar uitbetaling naar verluidt voort uit ‘letsel aan gevoelens’.

Leave a Reply