Complex NL en PUMA slaan handen ineen om vrouwelijk talent uit te lichten met Complex Next '22

jan 10 2022, 12:36 MUZIEK
bm4i8453
ComplexNL en PUMA starten vandaag met een nieuw initiatief voor vrouwelijk muziektalent: Complex Next ‘22. Voor dit initiatief zijn vijf vrouwelijke artiesten geselecteerd, waar je niet omheen kunt in 2022. Met ‘Complex Next ‘22 willen zij een podium bieden aan vrouwelijke artiesten. De eerste video van de campagne gaat vanmiddag om 16.00 live.

Complex Next '22

Onlangs schreven we al over de ongelijkheid voor vrouwen in de muziekindustrie. Ondanks het feit dat er meer vrouwelijke artiesten zijn dan ooit en het internet deze artiesten meer vrijheid geeft dan ooit, laten de cijfers zien dat vrouwen nog steeds niet dezelfde erkenning en/of resultaten behalen als mannelijke artiesten. Complex NL en PUMA vinden het belangrijk om bij te dragen aan de verandering hiervan. Daarom gaat vandaag Complex Next '22 van start. Een samenwerkingsinitiatief, waarbij vijf vrouwelijke artiesten uitgelicht worden, die volgens Complex NL over gaan nemen in 2022.
PUMA werkt internationaal al aan het uitlichten van vrouwelijk talent, het vieren van successen en het inspireren van vrouwen, door middel van de 'She Moves Us' campagne, waarin de PUMA Mayze sneaker centraal staat. Het platform onder de zool van de sneaker, is hierbij een knipoog naar het platform dat PUMA vrouwelijke artiesten hoopt te bieden. Internationaal doet het merk dit door onder andere samen te werken met grote namen als Dua Lipa, Winnie Harlow en Cara Delevigne. Ook in de Benelux gebeurt dit via onder andere het female empowerment platform PUMA Academy en het samenwerken met lokale ambassadeurs.
Met de samenwerking met Complex NL wordt dit gedaan door middel van een reeks video’s, waarin exclusieve optredens te zien zijn van vijf vrouwelijke artiesten. Door middel van persoonlijke muziekvideo’s, fotoreportages, interviews en artikelen leer je de artiesten van dichtbij kennen. De campagne gaat van start met zangeres Bente. De zangeres won recentelijk haar eerste gouden plaat voor het nummer ‘Nee is Nee’, dat ze samen met Maan de Steenwinkel maakte.
Vanaf vandaag 16:00 uur kun je de eerste videoclip van Bente Fokkens bekijken op het YouTube kanaal van Complex NL. Vervolgens zal er elke week een nieuw talent onthuld worden.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55