Docutip van de week: Summer of Soul

aug 15 2021, 17:30 SHOWS
De editors van Complex delen elke week een van hun favoriete documentaires. ‘Deze week: Summer of Soul’.
In de zomer van 1969, 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, vond het Harlem Cultural Festival plaats. Het evenement, The Black Woodstock, was een van de grootste muzikale momenten in de Amerikaanse geschiedenis. Tijdens het event, waar ongeveer 300.000 bezoekers aanwezig waren, traden de grootste Afro-Amerikaanse artiesten van dat moment op. Denk aan artiesten zoals Nina Simone, Mahalia Jackson, Billy Davis Jr en Stevie Wonder, voor hen was het een belangrijk optreden. Zij mochten namelijk spelen voor een voornamelijk zwart publiek, mensen die normaliter niet de financiële middelen hebben om concerten van deze artiesten te betalen. Tijdens het festival is er wel 40 uur aan opnames gefilmd maar er was destijds geen interesse om daar wat mee te doen.
Ahmir Thompson zag een van de beelden terug en zag de waarde ervan in. De frontman van The Roots besloot zijn debuut documentaire te maken over het Harlem Cultural Festival. Hierin neemt hij ons op een krachtige manier mee naar een van de meest prachtige evenementen uit de zwarte geschiedenis. De filmmaker schept voor ons een beeld van de zwarte muziek, geschiedenis, cultuur en mode. De documentaire kun je kijken via HULU of Disney+. Bekijk hieronder de trailer van Summer of Soul.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55