Skip to main content

Social media pakt Kim Kardashian keihard aan nadat ze gezegd heeft dat vrouwen te weinig werken

10/03/2022januari 3rd, 2023
Kim Kardashian
Beeld: Getty Images

Onlangs kwam er een filmpje online waarin Kim Kardashian zei dat vrouwen op moeten staan met hun luie reet, en aan het werk moeten gaan. “It seems like nobody wants to work these days.”

Ze vervolgde met: “Vrouwen moeten zichzelf omringen met mensen die willen werken. Zorg voor een goede omgeving waarin iedereen geniet van hetgeen dat hij of zij doet. Vermijd negatieve sferen en doe je werk goed.”

Dit viel echter in het verkeerde keelgat bij vele vrouwen. Kim Kardashian kon dan ook rekenen op veel boze reacties aan haar adres. Zo noemden veel mensen haar een “geprivilegieerd persoon” aangezien Kim Kardashian zelf uit een welgestelde familie komt. Ook werd er meermaals gezegd dat – in tegenstelling tot haar – er vrouwen zijn die meer dan veertig uur per week moeten werken voor een hongerloon. Bovendien brachten anderen weer naar boven dat Kim K’s hoveniers haar hebben aangeklaagd omdat ze van haar geen pauze mochten nemen en flink moesten overwerken.

Uiteindelijk is het de vraag of Kim Kardashian de juiste persoon is om dit soort opmerkingen te maken. Wij geloven heus wel dat zij op haar eigen manier hard werkt. Maar dat ze vanuit een gunstige positie is begonnen (gezien haar familie en haar mogelijkheden) is niet te betwisten. Zij heeft van een luxe genoten die voor het gros niet weggelegd is.