Skip to main content

Streetwear legend NIGO aangesteld als artistiek directeur merk Kenzo

15/09/2021november 30th, 2021
Beeld: Wiki commons

Streetwear-veteraan NIGO zit dit jaar niet stil. In juni werkt hij nog samen met Virgil Abloh voor een nieuwe Louis Vuitton collectie. En nu is NIGO aangekondigd door LVMH als volgende artistiek directeur voor het merk KENZO. Dit is de eerste keer dat het modehuis een Japanse ontwerper aan het roer heeft, sinds het vertrek van Kenzo Takada in 1999. 

NIGO, die je kan kennen van de merken A Bathing Ape en HUMAN MADE, volgt Felip Oliveira Baptisa op. Baptisa verliet het merk in juni na twee jaar gewerkt te hebben bij het merk. In een verklaring laat NIGO weten dat hij zijn nieuwe rol als de ‘grootste uitdaging van zijn 30-jarige carrière’ ziet. NIGO begon met werken in de mode-industrie in hetzelfde jaar dat LVMH KENZO overnam.  

“De komst van een extreem getalenteerde Japanse ontwerper zal ons in staat stellen een nieuwe pagina te schrijven in de geschiedenis van het huis dat Takada Kenzo heeft opgericht. Ik ben ervan overtuigd dat de creativiteit en innovatie van NIGO, evenals zijn gehechtheid aan de geschiedenis van het Huis, al het potentieel van Kenzo volledig tot uiting zullen brengen.”

Sidney Toledano – CEO van de LVMH-modegroep

NIGO begint met zijn nieuwe functie op 20 september. Hij heeft dan een week voor de start van het lente/zomerseizoen 2022 van Paris Fashion Week 

Leave a Reply