Skip to main content

Zes vrouwelijke ondernemers die je moet kennen

08/03/2022januari 3rd, 2023
Afbeelding via Youtube/House of Bratz

Het aantal vrouwelijke ondernemers is aanzienlijk gestegen de afgelopen jaren. Wij hebben zes succesvolle powervrouwen met hun bedrijven voor jullie op een rijtje gezet.

Souhayla Selena (House of Bratz)

De 24-jarige Souhayla Selena begon 5 jaar geleden met haar welbekende bedrijf House of Bratz. House of Bratz is een cosmetische kliniek voor injectables en skincare. Alhoewel Souhayla met helemaal niets begon, heeft ze inmiddels haar eigen imperium opgebouwd. Inmiddels heeft ze vestigingen in Nederland, België en Dubai.

Negin Mirsalehi (Gisou)

Influencer en onderneemster Negin Mirsalehi is niet alleen prachtig, ook is ze een onderneemster en heeft ze sinds 2013 haar succesvolle bedrijf Gisou. Gisou is een haircare brand en wordt onder andere verkocht bij Sephora, Revolve, Niche Beauty, Selfridges en Mecca.

Anna Nooshin (NOOSH)

Anna Nooshin, wie kent haar niet? Deze duizendpoot is het allemaal: ondernemer, modeblogger, presentatrice en online content creator op Instagram, YouTube en TikTok. Het begon met haar modeblog NSMBL en nu heeft ze haar eigen museum The Upside Down geopend én haar eigen beautymerk NOOSH gelanceerd.

Pearl Minaj (Framez)

De mooie Pearl Minaj is mede-eigenaar van het succesvolle videocollectief Framez. Ze staat bekend om de muziekvideo’s voor artiesten zoals onder andere Frenna, Josylvio, Dopebwoy en Ronnie Flex. Pearl is een echte powervrouw en haar geheim is voor goed ondernemen is kort maar krachtig: fully focus.

Femke Furnee (Fest Amsterdam)

De meubelzaak Fest Amsterdam kent een vrouwelijke oprichter en eigenaar: Femke Furnee. Fest Amsterdam staat vooral bekend om de mooie en strakke designs van haar banken. Inmiddels heeft het bedrijf vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Antwerp en verkoopt producten in meer dan 150 winkels wereldwijd.

Saskia van Hofwegen (Maha Amsterdam)

Saskia is mede-eigenaar van streetwear & sneaker store Maha Amsterdam. Maha is dé hotspot voor vrouwen die houden van streetwear. Ze doen samenwerkingen met sneakerbrands als Vans en verkopen de hottest sneaker releases. Ook op het gebied van kleding kunnen ze je helpen, zo verkopen ze merken als Brain Dead, Needles, Sporty & Rich en Daily Paper.