Skip to main content

Waarom je binnenkort nergens meer Air Force 1’s kunt kopen

26/11/2021
air force 1
Beeld: Nike

Nike is er helemaal klaar mee. Na de SNKRS app, lotingen en het weggooien van dozen om doorverkopen tegen te gaan, heeft het merk weer wat gevonden. Er circuleert namelijk een mail vanuit het hoofdkantoor van Nike rond over een aankooplimiet voor de Air Force 1’s.

Aankooplimiet op de Air Force 1

In de e-mail in kwestie staat dat Nike nu een aankooplimiet heeft voor de geliefde Nike AF1. Om een lang verhaal kort te maken: Consumenten kunnen slechts een beperkt aantal van deze sneakers kopen, verdere bestellingen worden geannuleerd.

In het verleden waren Nike Air Force 1’s altijd direct beschikbaar. De schoenen zijn één van de meest populaire sneakers van Nike en dat al sinds hun oprichting in 1982. Niet iedereen doet dit, maar veel mensen proberen een Nike AF1 fris te houden, door meerdere paren per jaar aan te schaffen. Helaas betekent dit ook dat er minder paren beschikbaar zijn voor andere mensen. Op onderstaande video zie je een arsenaal aan dozen met de Air Force 1, allemaal bedoeld om door te verkopen. Hierdoor wordt je favoriete betaalbare sneaker niet alleen moeilijker te verkrijgen, maar ook een stuk duurder.

Het is onduidelijk of Nike de maatregelen in heeft gezet als een tijdelijke oplossing voor de problemen in de toeleveringsketen of dat dit een nieuwe strategie wordt voor nieuwe releases. Eén ding is duidelijk: Nike is niet blij met de doorverkopers en de schaarste op de markt. Bekijk de e-mail van Nike hieronder.

nike air force 1

Leave a Reply