Skip to main content

De waarheid over Achraf Hakimi’s scheiding: juridische feiten ontkrachten geruchten

19/04/2023
Achraf Hakimi

In een recente wending rond de scheiding van voetballer Achraf Hakimi en zijn ex-partner Hiba Abouk, ontstond het gerucht dat Hakimi al zijn bezittingen op naam van zijn moeder zou hebben gezet om te voorkomen dat Abouk haar deel zou krijgen. Dit gerucht leidde tot veel discussie en speculatie omtrent Hakimi’s scheiding.

Gilles Verdez, Franse journalist, ontkent gerucht

Echter, Franse journalist Gilles Verdez ontkracht dit gerucht in een artikel in Le 10 Sport. Hij stelt dat het juridisch gezien niet mogelijk is. Ook benadrukt hij dat het niet mogelijk is voor Hakimi om zijn eigendommen op naam van zijn moeder te zetten. Niet in Spanje, Marokko en ook Frankrijk.

Hoogleraar bevestigt juridische onmogelijkheid

Hoogleraar Omar El Adlouni van de Franse universiteit La Sorbonne sluit zich hierbij aan en legt uit dat het juridisch gezien onmogelijk is. In een LinkedIn-post verduidelijkt hij dat de wetgeving in Europese landen waar Achraf Hakimi de afgelopen tien jaar heeft gewoond, zoals Frankrijk, Spanje en Duitsland, voorkomt dat eigendommen worden overgedragen om verdeling tijdens een scheiding te voorkomen. In plaats daarvan wordt alles wat tijdens het huwelijk is verdiend of gekocht, gelijk verdeeld.

Potentiële gevolgen voor Hakimi

El Adlouni stelt verder dat Hakimi in een lastige situatie zou belanden als hij zou proberen zijn vermogen naar zijn moeder over te maken. Als hij dit vóór de scheiding zou doen, zou hij 45% belasting moeten betalen over het totale bedrag. Als hij dit echter ná de aanvraag van de scheiding zou doen, zou hij verdacht worden van een misdrijf met een maximale gevangenisstraf van vijf jaar. Ook zou hij een boete van 75.000 euro kunnen krijgen.

Deze recente ontwikkeling werpt een ander licht op de zaak. Het benadrukt het belang van feitelijke informatie in plaats van geruchten.