Dit zijn de beste voetbaldocumentaires

jan 04 , 17:50 SPORT
schermafbeelding 2024 01 04 om 163712
José Mourinho heeft bekendgemaakt dat er binnenkort een Netflixdocumentaire aankomt over zijn carrière. De controversiële voetbaltrainer beloofde zijn fans dat er dingen onthuld zullen worden, die wij nooit over Mourinho hebben geweten. Wij zijn natuurlijk hyped over de aankomende documentaire en hebben daarom besloten een lijst samen te stellen van voetbaldocumentaires die het waard zijn om te bekijken. Check het hieronder.

Beckham - Netflix

In 2023 bracht Netflix een documentaire uit over David Beckham. De Engelse voetballer is al jaren een icoon in de voetballerij en dit is goed terug te zien in de film. Zijn up's, down's, doorbraak bij United en vertrek bij Real Madrid. Alles komt er in terug en is zeker de moeite waard.

All or Nothing: Tottenham Hotspur - Amazon Prime

In de All or Nothing-documentaire over Tottenham Hotspur in het seizoen 2019/2020 zien we pas echt goed hoe José Mourinho te werk gaat. Nadat voorganger Pochettino wordt ontslagen zien we Mourinho de selectie begeleiden gedurende het chaotische coronaseizoen.

All or Nothing: Manchester City - Amazon Prime

Een andere geniale voetbaltrainer van deze generatie is natuurlijk Pep Guardiola. In dit seizoen van All or Nothing volgt de cameraploeg het Manchester City van 2017-2018. De gedreven Guardiola toont een passie voor het voetbal als nooit te voren. City kende dit jaar een prachtig seizoen, dat je van dichtbij mee krijgt in de documentaire.

Welcome to Wrexham - Disney+

Welcome to Wrexham is misschien wel de tofste voetbaldocumentaire ooit. Het tweede seizoen wordt momenteel uitgerold en is weer heerlijk om te volgen. De documentaire volgt de ploeg uit Wales die onder leiding van Hollywood sterren Ryan Reynolds en Rob McElhenney probeert te promoveren naar het hoogste niveau. De serie is grappig, interessant en raakt je zelfs af en toe emotioneel.
63062720 bsr agency
BSR

Dat ene woord - Feyenoord - Disney+

In 'Dat ene woord - Feyenoord', krijgen we voor het eerst een kijkje in de keuken van de Rotterdamse topclub. De club worstelt met de coronacrisis en zoekt naar mogelijkheden voor een betere toekomst voor de club.

Ajax: Parels van Amsterdam - Amazon Prime

In de documentaire “AJAX: Parels van Amsterdam” ligt de focus op de Ajax-spelers Ryan Gravenberch, Devyne Rensch en Jurriën Timber gedurende het seizoen 2021/2022. Deze film biedt een kijkje achter de schermen en onthult de uitdagingen van deze jonge talenten.

Captains of the World - Netflix

In Captains Of The World krijgen we een kijkje in de keuken bij de deelnemende WK-landen. Zo kijken we achter de schermen mee bij de teams, maar zien we ook exclusieve interviews met aanvoerders als Lionel Messi, Harry Kane en Cristiano Ronaldo.

Raul Jimenez: Code Red

In de heftige documentaire over Raúl Jiménez zien we hoe de spits herstelt van zijn schedelbreuk die hij opliep in de wedstrijd tussen Wolves en Arsenal. De documentaire herleeft de afschuwelijke blessure van de aanvaller en zijn weg naar volledig herstel.
Wil je meer lezen over voetbal? Check dan dit artikel met een overzicht van de wintertransfers van dit seizoen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00