Skip to main content

De nieuwe collectie van Daily Paper is een ode aan hip-hop

10/01/2022
daily paper lookbook
Beeld: Daily Paper/Zach Apo-Tsang

Aanstaande vrijdag lanceert Daily Paper hun nieuwe Spring/Summer 2022 collectie, die geïnspireerd is op de hip-hop cultuur door de jaren heen. De hip-hop invloeden zijn terug te zien in graffiti print, oversized jassen en omkeerbare denim stukken. In het nieuwe lookbook laat Daily Paper hun nieuwste looks zien.

Er worden verschillende tijdperken gecentreerd in de nieuwe collectie. Zo zijn er invloeden van hip-hop in de jaren ’70, ’80 en de jaren ’90. Hiermee worden oude, nostalgische looks volledig gemoderniseerd en in herkenbare Daily Paper stijl gehuld. Voorbeelden hiervan zijn klassieke tank tops, luxe tracksuits en bandana’s met kleurrijke prints.

Looks uit het Spring/Summer 2022 Lookbook van Daily Paper.

Ik heb met veel plezier aan deze collectie gewerkt, aangezien hip-hop altijd een grote inspiratie voor ons is geweest en nog steeds is. De invloed van hip-hop en de gemeenschap had een aanzienlijke invloed op hoe Daily Paper tot leven kwam. Eerst door verhalen te vertellen over straatcultuur op onze blog, wat later uitgroeide tot het modemerk dat we nu zijn.”

Abderrahmane Trabsini (Co-Founder en Design Director, Daily Paper)

Daily Paper zou Daily Paper niet zijn als er geen eer aan Afrika werd gedaan in de items. Ook in deze collectie wordt de Afrikaanse diaspora vertegenwoordigd. De rode, zwarte en groene colourways van de Pan-Afrikaanse vlag, die symbool staat voor de vrijheid en eenheid van de Afrikaanse diaspora, zijn gebruikt als print voor verschillende items in de collectie, gecombineerd met het herkenbare Daily Paper logo. Bekijk hieronder een outfit in de print.

Looks uit het Spring/Summer 2022 Lookbook van Daily Paper.

Op de FunX Awards van vorig jaar, zagen we rapper Cho als een van de eersten in de nieuwe collectie van Daily Paper. De rapper had een vierdelige outfit aan in de graffiti print uit deze collectie. Zo zagen we hem in een oversized jas, een jasje, broek en bucket hat. Hij plaatste de foto’s met als caption: ‘Got the flyest n*gga award’ en er was geen woord van gelogen. Vanaf aanstaande vrijdag zijn deze items ook te koop op de website van Daily Paper. Je kunt items ook ophalen in de Daily Paper winkels.

Bekijk de outfit van Cho hieronder.

Leave a Reply