Skip to main content

Djibril Cissé vertelt over mental health, DJ carrière en meer in nieuwe aflevering Kick ’t Net

03/12/2021
djibril cissé
Beeld: Kick 't Net

In de nieuwste aflevering van voetbalpodcast Kick ’t Net is de Franse legende Djibril Cissé te gast. De ex-speler van onder andere Liverpool, Auxerre en Olympique Marseille doet een boekje open over zijn switch naar DJ’en, de legendarische Champions League-winst en hoe hij in een vroeg stadium al met zijn opvallende uiterlijk de harten veroverden van voetbalfans wereldwijd.

Een terugkerend onderwerp in Kick ’t Net is mental health. Ook Djibril Cissé vertelt over zijn mentale welzijn: ”Ik ben mentaal best sterk”, vertelt hij. ”Ik vind ook dat als je iets echt wil doen, het aan jou is om het te doen. Hoewel ik altijd veel steun heb gehad van vrienden en familie, mijn kinderen en zelfs van fans, lag het alsnog aan mij. Als je ervoor kiest om niet geholpen te willen worden, dan gaat het ook niet werken. Aan het einde van de dag is de vraag of jij bereid bent het werk te doen. Als dat niet het geval is, kan de hele wereld je steunen, dan heb je er alsnog niets aan.”

Bekijk de volledige aflevering hieronder.

Kick ‘t Net combineert de liefde voor hiphop cultuur met de liefde voor voetbal. In de tweewekelijkse talkshow komen voetballers, zaakwaarnemers en journalisten uit de voetbalindustrie bijeen, om met elkaar in gesprek gaan. Oprichters Armin Shah (Convo, Complex NL) en Jefferson Osei (co-founder Daily Paper) zagen een gebrek aan nieuw geluid in de voetbalwereld. Kick ‘t Net streeft ernaar informele gesprekken te hosten tussen gasten, waarbij sterke en zwakke punten naar buiten komen. Ook richt de talkshow zich op een diverse, jongere doelgroep.

Leave a Reply