Skip to main content

Einde van het spel FIFA in zicht door problemen met licentie

19/10/2021
Beeld: Youtube /

Wereldwijd zijn gamers aan het genieten van FIFA 22. En zoals elk jaar zijn de meningen verdeeld over de kwaliteit van het spel, maar daar gaat het nu niet over. Het huidige voetbalspel die wij kennen, staat op het punt om voor altijd te veranderen. Dit vanwege licentieproblemen van EA Sports.  

Als sinds 1993 zijn FIFA en EA Sports aan elkaar verbonden, maar daar komt dus nu abrupt een einde aan. Achter de schermen was er een discussie tussen beide partijen over de toekomst van de franchise. Het begon bij het bedrag dat betaald moest worden voor de exclusiviteitsrechten. Er werd één miljard dollar gevraagd door FIFA voor de exclusiviteitsrechten, dat is het dubbele van het oude tarief. 

EA Sports weigerde dit bedrag te betalen, waardoor EA Sports de aankondiging maakte dat het een naamswijziging voor de franchise overweegt. Terwijl EA Sports aan het nadenken was over de toekomst van de franchise, haakte FIFA knoppen door. FIFA gaat zijn overeenkomst met EA beëindigen en kijken naar andere ontwikkelaars. Dit is de zoveelste klap voor FIFA, eind 2020 moest er ook gestopt worden met loot boxes. Dat is een flinke klap als je kijkt naar de inkomsten die het bedrijf misloopt. In het boekjaar 2021 was Ultimate Team goed voor 29% van de gecombineerde inkomsten van FIFA, MADDEN en NFL.

Leave a Reply