Skip to main content

ESPN zet ‘nep’ middelbare school Bishop Sycamore in het zonnetje

31/08/2021
Beeld: Wiki Commons

Het verhaal van Bishop Sycamore is misschien wel het gekste verhaal van 2021. Met een ‘nep’ middelbare school is ESPN voor de gek gehouden. Bishop Sycamore had ESPN overtuigd om een van zijn games uit te zenden. De school beweerde dat er verschillende Divisie I atleten in het team zaten. 

Verschillende problemen zoals twee wedstrijden spelen in drie dagen, ‘kinderen’ die te oud zijn voor het team, maar ook een arrestatie van een coach kwamen boven water drijven. De problemen begonnen toen ESPN presentator tijdens de uitzending de informatie die door de bisschop was verschaft niet kon bevestigen. Het was het topje van de ijsberg. 

De fictieve school stond eerder bekend als COF Academy. COF werd in 2018 gesloten omdat het geen schoolgebouw of werkende website had. Ook had het geen academische structuur, een thuisveld of selectie voor een American Football wedstrijd. Aaron Boyd, die beweert de eerste speler ooit te zijn die is gerekruteerd door Bishop Sycamore, onthult de duistere geheimen van Bishop Sycamore sinds zijn vertrek.

Boyd had inderdaad genoeg te vertellen. Van de leugens bij rekrutering, het gebrek aan onderwijs tot de onmenselijke levensomstandigheden, hij legt het allemaal bloot. Complex sprak met de voormalige Bishop Sycamore-speler over de duistere geheimen achter het programma.

Maar waarom ging je daarheen? Wat sprak je aan aan die school?

Eerst hadden ze een brochures en een plan. Er werd mij een brochure gestuurd over hoe de school eruit moest zien. Blauwdrukken, alles. Het team zou op Netflix komen met een documentaire. Ze hebben tegen mij en mijn moeder gelogen.

Dus toen je daar aankwam, hoe zag de campus eruit? Hadden ze toen al een gebouw?

Er was geen gebouw. Luister. Dit is gekke shit, dit is wat je wilt horen. Ik verhuisde daar voor het eerst, we logeerden in een hotel in Delaware [Ohio]. We verbleven er zo’n vijf maanden.

Vijf maanden?

Vijf maanden. Had ik geen huisvesting. Alle spelers kwamen erachter dat we het hotel nooit betaalden. De school schreef hen ongedekte cheques uit. De hoofdcoach van Bishop Sycamore was niet de hoofdcoach. Hij was als een atletische directeur en zat achter alles. Hij schreef voor alles ongedekte cheques uit. Voor alles. We hebben nooit ergens voor betaald. Deze man heeft een hele kerk opgelicht. We hadden financiering van een kerk, zo deden we alles vanaf het begin.

Wat is het gekste dat er is gebeurd toen je daar was?

Er is shit die ik zou kunnen zeggen, maar ik wil het niet echt. De afgelopen anderhalve maand hadden we ongeveer 35 spelers. We zijn verhuisd naar deze nieuwe huizen. Die anderhalve maand sliepen we allemaal op de grond. We moesten Walmart beroven, want dat is de enige manier waarop we kunnen eten.

Leave a Reply