Kanye West maakt naar verluidt 7 miljoen van de 'DONDA' merchandise

aug 12 2021, 11:39 FASHION
De branding van Kanye West lijkt sterker dan ooit.
Volgens Billboard is de tweede luister party van Donda de meest bekeken livestream in de geschiedenis van Apple Music. Op 5 augustus was het album meer dan 5,4 miljoen keer bekeken. De muzikale genie heeft eerder zulke hoge cijfers gehaald voor de livestreams van zijn luister party. Het eerste event in Atlanta’s Mercedes-Benz Stadium trok maar liefst 3,3 miljoen kijkers op 23 juli. Dit was een nieuw record voor Apple Music Global Livestream. (De vorige recordhouder was de Verzuz battle tussen Jeezy en Gucci Mane dat zich vorig jaar afspeelde. Deze behaalde 1,8 miljoen kijkers.)
Maar nog indrukwekkender is dan de streaming cijfers is het bedrag wat er wordt verdiend met de officiële merchandise van de luister party. Volgens bronnen wordt er aan Billboard doorgeven dat het tweede event het royale bedrag van 7 miljoen dollar opleverde, vanuit de merchandise. Dat is hetzelfde bedrag dat Kanye’s Yeezy x Gap puffercoat naar verluidt in één nacht heeft gemaakt.
Kanye West DONDA
Beeld: @mangomaat
Volgens insiders heeft Kanye de afgelopen weken in het Mercedes-Benz Stadion doorgebracht. Hier maakte hij zijn langverwachte album DONDA af. Het project zou afgelopen vrijdag droppen maar na de luister party van 23 juli besloot de rapper wat veranderingen aan te brengen.
Apple Music en iTunes wijzen erop dat het album deze week toch echt gaat droppen. DONDA heeft 24 tracks, met featurings van Jay-Z, The Weeknd, Kid Cudi, Travis Scott, Playboi Carti, Jay Electronica en meer artiesten.
Het team van Ye moet nog een officiële release datum met ons delen. Blijf het in de gaten houden via Complex NL!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10