Kanye West maakt naar verluidt 7 miljoen van de 'DONDA' merchandise

aug 12 2021, 11:39 FASHION
De branding van Kanye West lijkt sterker dan ooit.
Volgens Billboard is de tweede luister party van Donda de meest bekeken livestream in de geschiedenis van Apple Music. Op 5 augustus was het album meer dan 5,4 miljoen keer bekeken. De muzikale genie heeft eerder zulke hoge cijfers gehaald voor de livestreams van zijn luister party. Het eerste event in Atlanta’s Mercedes-Benz Stadium trok maar liefst 3,3 miljoen kijkers op 23 juli. Dit was een nieuw record voor Apple Music Global Livestream. (De vorige recordhouder was de Verzuz battle tussen Jeezy en Gucci Mane dat zich vorig jaar afspeelde. Deze behaalde 1,8 miljoen kijkers.)
Maar nog indrukwekkender is dan de streaming cijfers is het bedrag wat er wordt verdiend met de officiële merchandise van de luister party. Volgens bronnen wordt er aan Billboard doorgeven dat het tweede event het royale bedrag van 7 miljoen dollar opleverde, vanuit de merchandise. Dat is hetzelfde bedrag dat Kanye’s Yeezy x Gap puffercoat naar verluidt in één nacht heeft gemaakt.
Kanye West DONDA
Beeld: @mangomaat
Volgens insiders heeft Kanye de afgelopen weken in het Mercedes-Benz Stadion doorgebracht. Hier maakte hij zijn langverwachte album DONDA af. Het project zou afgelopen vrijdag droppen maar na de luister party van 23 juli besloot de rapper wat veranderingen aan te brengen.
Apple Music en iTunes wijzen erop dat het album deze week toch echt gaat droppen. DONDA heeft 24 tracks, met featurings van Jay-Z, The Weeknd, Kid Cudi, Travis Scott, Playboi Carti, Jay Electronica en meer artiesten.
Het team van Ye moet nog een officiële release datum met ons delen. Blijf het in de gaten houden via Complex NL!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21