New Balance en Bnnyhunna slaan handen ineen om Grey Day te vieren 

mei 09 2023, 11:16 FASHION
nb sd bh 0009
Op 12 mei viert New Balance wederom Grey Day. Een dag waarop de impact en invloed van de kenmerkende grijze tint van het merk gevierd wordt. Dit jaar bestaat Grey Day niet alleen uit een speciale drop, waarbij legendarische modellen van New Balance in grijze colourways uitkomen, maar ook een live jamsessie met Bnnyhunna, in Bitterzoet in Amsterdam. De artiest kwam via vrienden van Sneaker District in contact met New Balance, en nu zijn de partijen gezamenlijk verantwoordelijk voor de invulling van Grey Day. We spraken Bnnyhunna over de samenwerking met New Balance, het upliften van opkomend, divers talent en meer.

Grey Day 

Om de kenmerkende grijze tint te eren, brengt New Balance dit jaar de Grey Day Moon Daze collectie uit. Hierbij worden populaire modellen, zoals de 550, 580, 9060 en More Trail, in een nieuw jasje gestoken. De futuristische collectie is gebaseerd op wat er mogelijk zou zijn als New Balance de eerste sneaker op de maan zou zijn. Het wekt de vraag op wat ambassadeur Bnnyhunna zou doen in zijn New Balance sneakers op de maan, en wie hij daarbij mee zou nemen. ‘Ik zou het waarschijnlijk echt cozy maken daar’, lacht de veelzijdige artiest. ‘Een stoeltje en een tafeltje meenemen, om optimaal van het uitzicht te genieten. Om eerlijk te zijn zou ik ook niemand meenemen, zodat ik het echt zelf kon verwerken. Ik zou wel m’n laptop meenemen, zodat ik muziek kon maken daar.
nb sd bh 0008
Als onderdeel van de collectie, is er ook een bijbehorende shoot gehouden, waar Bnnyhunna creatieve invulling aan gegeven heeft. De diversiteit in modellen valt niet te ontkennen bij het bekijken van de beelden en volgens hem is dat een van de redenen dat hij graag samenwerkt met New Balance. ‘Ik vind het heel tof hoe New Balance artiesten de artistieke vrijheid biedt om hun eigen verhaal te vertellen’, legt hij uit. ‘Daarnaast is er ook veel overlapping in de verhalen die we vertellen, omdat New Balance zich, net als ik, richt op family building en het gevoel van community.’ Dit uit zich voor Bnnyhunna bijvoorbeeld in het cureren van zo’n shoot als voor de Moon Daze collectie, waarbij hij zich ontfermd heeft over de creatives waarmee er samengewerkt werd. ‘Bij deze shoot heb ik bijvoorbeeld een fotograaf, stylist en de modellen aangedragen. Het is belangrijk voor mij om diversiteit naar voren te brengen bij zo’n project, maar ook om de getalenteerde mensen die ik ken de kans te bieden om hun creativiteit te uiten op een manier die bij het merk past.’
New Balance biedt verschillende creatives een podium, waarbij ook veel opkomende artiesten de kans krijgen om hun verhaal te vertellen, iets wat volgens Bnnyhunna van essentieel belang is. De artiest beschrijft het geluid dat opkomende talenten maken, als ‘the sound of the streets’, of dat nu in muziek, mode of een ander creatief veld is. ‘Of we het nu over muziek of mode hebben, je vertelt allemaal verhalen. En voor zowel New Balance als voor mij is het belangrijk dat het verhaal betrekking heeft op meerdere, verschillende mensen. Het is niet gebruikelijk dat zo’n groot merk met opkomend talent werkt, maar volgens mij is dat juist ontzettend belangrijk omdat je zo een voice creëert voor mensen die daar niet altijd zelf de kans voor krijgen’, vertelt Bnnyhunna.
nb sd bh 0010

De jamsessie 

Bnnyhunna is niet in een hokje te plaatsen. In zijn muziek combineert hij verschillende stijlen, zoals klassieke muziek, jazz, afrobeats en hiphop en deze unieke combinaties komen ook terug in zijn kledingstijl. ‘In mijn muziek wil ik een authentiek geluid hebben en dat geldt ook voor mijn kledingstijl’, legt hij uit. ‘Dat komt allemaal voort uit mijn interesse in verschillende stijlen. Zo zat ik vroeger op pianoles en speel ik bijvoorbeeld nog steeds in de kerk, waar mijn liefde voor klassieke muziek vandaan komt. Gospel is de moeder van alle muziekstijlen, dus dat heeft ook mijn interesse voor jazz aangewakkerd. Ik heb ook altijd liefde gehad voor hiphop, dus zo probeer ik met al die verschillende stijlen een nieuwe sound te creëren. Zo ben ik ook met mijn kleding. Ik zou bij wijze van spreke een durag kunnen dragen, met een Issey Miyake broek en een nette schoen eronder. Omdat ik het draag met zelfverzekerdheid, ziet het er ook niet gek uit.’
Op 12 mei brengt Bnnyhunna al deze verschillende stijlen samen op het podium tijdens zijn jamsessie in Bitterzoet. Volgens de artiest kunnen we ‘een hele hoop vibes en creativiteit’ verwachten. ‘Mensen kunnen gewoon genieten van de muziek. Soms speel ik hints van tunes die al bestaan, soms wordt er ter plekke nieuwe muziek gecreëerd. Er zal ook veel interactie met de crowd zijn. Je krijgt er zoveel energie van als mensen reageren op je muziek, dus ik heb er echt zin in.’
De collectie is vanaf 12 mei verkrijgbaar op www.newbalance.com en exclusief via retailer Sneaker Disctrict, zowel online als in-store.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21