Skip to main content

FC Barcelona stadion krijgt nieuwe naam: ‘Spotify Camp Nou’ – dit is hoeveel ze verdienen

10/02/2022
camp nou
Afbeelding via Unsplash/Alessio Patron

Jaren geleden stond er met grote letters ‘Unicef’ op de shirt van Barcelona en was Unicef de gratis sponsor van de Catalaanse club. De tijden zijn echter veranderd en wegens de financiële problemen, heeft Barcelona noodgedwongen de naam van het stadion moeten verkopen: de komende drie seizoenen zal de club spelen in het ‘Spotify Camp Nou’.

Barcelona zit momenteel in grote financiële problemen en het is dus prioriteit om hieruit te komen. Spotify betaalt echter alles behalve de hoofdprijs – slechts 5 miljoen per seizoen zal er overgemaakt worden. Laporta, directeur van FC Barcelona, vroeg oorspronkelijk 20 tot 25 miljoen per seizoen.

Ook op de shirts zal de sponsoring van de Zweedse streamingsgigant groot te zien zijn. Zowel de mannen- en de vrouwenselectie zullen shirts dragen met Spotify als hoofdsponsor. Voor dit onderdeel van de deal wordt echter wel wat meer betaald: maar liefst 57 tot 70 miljoen per seizoen.

Er is dus veel werk aan de winkel voor de Catalaanse club. ‘Spotify Camp Nou’ is een driejarig project om de waarde van de club te verhogen en is onderdeel van een groot renovatieplan. De club heeft bijna meer dan een miljard aan schulden en ook op sportief niveau zijn ze slecht bezig. We hopen dat het allemaal snel opgelost wordt – het doet pijn om de legendarische club in deze staat te zien.

Leave a Reply