Skip to main content

Jandino is klaar met talkshows: ”Jullie voeden verdeeldheid”

30/09/2021
jandino
Beeld: Youtube

Jandino Asporaat is klaar met talkshows en de verdeeldheid die ze volgens hem voeden. Hierbij richt hij zich specifiek op talkshows zoals Jinek. De cabaretier heeft zich boos uitgelaten, nadat Eva Jinek zich uitsprak over ‘weigerartiesten’ in haar show.

Sinds de invoering van de coronapas en de daarbij horende QR code, heeft menig artiest optredens en shows gecanceld, waaronder Jandino. Jinek liet dinsdag in haar show weten dat geen van deze artiesten in haar talkshow langs wilde komen om uitleg te geven. Volgens de host waren de artiesten bang voor de reacties en framing. Maar volgens Asporaat is hier niets van waar.

Jandino schreef in zijn caption:

”Het had ze gesierd als ze eerlijk waren geweest en zeiden: ‘Jandino heeft meerdere malen bedankt voor onze show omdat hij vindt dat talkshows op dit moment ook bijdragen aan de verdeeldheid in Nederland, als het gaat om dit onderwerp. En: ‘Hij heeft ons, als programmamakers, gevraagd om zeer zorgvuldig te zijn met wat je doet en te allen tijde de ander mee te nemen in je hart wanneer je een beslissing maakt.'”

Bekijk het bericht van Jandino hieronder.

Hoewel artiesten die hun shows gecanceld hebben veel steun kregen vanuit het publiek, kregen zij ook veel kritiek vanuit de kunstsector. Dit, omdat veel andere actoren in de branche als ZZP’ers werken en juist blij waren weer aan het werk te kunnen. Denk hierbij aan crew- en bandleden. Zo stapte de band van Douwe Bob bijvoorbeeld op, nadat hij ook zijn optredens cancelde. Het is onduidelijk of Jandino zijn beslissing vooraf met zijn crew heeft besproken.

Leave a Reply