Skip to main content

Joost Klein: van YouTube-vlogs tot aan deelname Songfestival

18/12/2023

Joost Klein’s grootste droom komt uit! De Friese rapper sluit zijn beste jaar in zijn carrière af met groot nieuws: hij gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival! Maar wie is hij?

Joost Klein, geboren op 10 november 1997 in Leeuwarden, groeide op met een passie voor muziek. Hij maakte naam op YouTube als ‘EenhoornJoost’, waar hij meer dan 200k abonnees bereikte met grappige sketches en vlogs. Inmiddels heeft Joost Klein zijn ‘YouTube-carrière’ achter de rug en gebruikt hij het kanaal voor zijn videoclips.

Joost zijn muziekcarrière

Als muzikant brak hij door met hits als ‘Scandinavian Boy‘, ‘Wachtmuziek‘ en ‘Friesenjung‘, een samenwerking met de Duitse rapper Ski Aggu. Zijn muziek is een mix van pop, happy hardcore, hiphop en punk, wat een unieke sound creëert die zowel in Nederland als daarbuiten opvalt.

Sterker nog, zijn tune ‘Friesenjung’ bereikte zelfs de eerste plaats in de Duitse Top 100 Singles met meer dan 100 miljoen streams! Inmiddels is hij, ondanks de niche, uitgegroeid tot een echte mainstream artiest en lukte het hem zelfs om AFAS Live twee keer uit te verkopen!

Na een korte tijd bij Top Notch, richtte hij zijn eigen label ‘Albino Sports’ op. Dit label fungeert als een vriendengroep van rappers en content creators, met Joost zelf, Brunzyn, Rarri Jackson, Chri$tophe, Appie Mussa en Stuntje.

Overleden ouders

In 2022 bracht Joost “Florida 2009” uit, een nummer over zijn overleden ouders. Zijn vader overleed toen hij in de brugklas zat, en een jaar later overleed ook zijn moeder.

“Sinds het overlijden van mijn vader ben ik gaan schrijven en daar is mijn muziek uit voortgekomen,” vertelde hij bij De Wereld Draait Door.

Nu staat Joost voor zijn grootste uitdaging: Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden. Na meer dan 600 inzendingen is hij de gelukkige en komt zijn grote droom uit.

“Deelnemen aan het Songfestival is een droom die uitkomt. Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen, en ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen. Joost Klein, Droom Groot!”

Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.