Skip to main content

Memphis organiseert straatvoetbaltoernooi met muziek- en voetballegendes

04/07/2022januari 3rd, 2023
Memphis maakt selfie voor groep voetbaltoernooi

De onderzeebootloods in Rotterdam was afgelopen zaterdag omgetoverd tot een ‘Walhalla’ voor de straatvoetballiefhebber. Om talenten van de straat te vieren organiseerde Memphis Depay samen met Red Bull ‘Red Bull Street Rhythm’: een straatvoetbaltoernooi dat voelt als een goed straatfeest. In 4-tegen-4 format gingen de teams van Winne, Jefferson Osei, Broederliefde, Akwasi, Jairzinho en Edgar Davids de strijd aan.

De captains pakten uit met straatlegendes op het veld als Edward van Gils en Issy ‘Hitman’ Hamdaoui, maar ook nieuwe talenten schitterden. “Geweldig om te zien hoe de oude generatie die mij nog geïnspireerd heeft op straat hier vandaag tegenover nieuwe talenten staat.” prees Davids.

Het Red Bull evenement was meer dan straatvoetbal. De multidisciplinaire aard van Memphis zijn interesses zag je terug in de activiteiten. In de door-kunst-versierde ruimte kon je tussen de rondes door genieten van topoptredens van Akwasi, Broederliefde en Jairzinho. Neem mee aan de penalty challenge, laat je opscheer verfrissen bij de barber en vul je maag met goed eten. Ook werd de Memphis Foundation aan het toernooi gekoppeld: zijn goede doel dat blinde en dove kinderen in Ghana steunt.

“Het is een evenement dat iedereen inspireert. Waar sport, muziek en talent bij elkaar komen. Dat is een ‘challenge’ want je hebt allemaal creatieve breinen die bij elkaar komen. Muzikanten denken anders dan atleten. Atleten denken anders dan kunstenaren of kappers. En dat is allemaal in de blender gegooid en dit evenement geworden.”

Tussendoor konden de spelers bij de voetbaltalkshow Kick ’t Net plaatsnemen. Met gasten zoals Tonny Vilhena, assistent-bondscoach Edgar Davids en Mella en Jerr.

Na een zenuwslopende poulefase won het Amsterdamse team van Akwasi met 4-2 van Daily Paper-medeoprichter Jefferson Osei. De winnende verhalenverteller zei over zijn winst: “Het is metaforisch voor het leven. Soms heb je dagen dat je 2-0 achter staat, maar als je volhoudt en blijft geloven in veerkracht, kan je zo met 4-2 winnen.”

Ilias Bouzit uit team Akwasi werd door de aanvaller van Barcelona uitgeroepen tot speler van het toernooi. En de prijs voor het winnende team? Een weekend in Barcelona op uitnodiging van Memphis, inclusief Camp Nou wedstrijd.

Beeld door Rutger Pauw