Skip to main content

Ryan Babel legt diss naar Afellay uit bij Kick ‘T Net

15/10/2021oktober 18th, 2021
ryan babel

Als je denkt aan disstracks dan is Ryan Babel waarschijnlijk niet de eerste persoon die in je opkomt. De Galatasaray voetballer die uitkwam voor het Nederlands elftal en onder andere speelde bij Liverpool, had toen hij eind september het nummer ‘Open Letter’ uitbracht echter veel te zeggen over zijn ex-collega Ibrahim Afellay, wat zorgde voor veel vraagtekens.

Bro ik ken je niet van Barça, misschien meer van PSV. Oh nu ben je analist? Hmm, zo zo. Hoorde in de wandelgangen je bent broke bro. Je roept dingen je denkt niet meer aan die bro code, maar ik snap het als je carrière doodloopt.”

Ryan Babel

Op de track roept Babel dat Afellay broke zou zijn en dat zijn carrière dood is gelopen. Zelf was Afellay verbaasd en kon hij niks slechts zeggen over zijn voormalig ploeggenoot. Tijdens de livestream van voetbalpodcast ‘Kick ’T Net’ legt hij uit waar de sneer vandaan kwam. “Laten we het gewoon real houden”, begon Babel. “Je bent eigenlijk van dezelfde generatie, dus je ziet zo een persoon als je voetbalmattie. Je deelt dingen die veel mensen niet weten, je praat over dingen die mensen niet weten. Dus je bent met elkaar in vertrouwen, begrijp je? En heel veel voetballers die stoppen met voetbal worden analist. I don’t judge, maar dan heb ik wel zoiets van: blijf gewoon jezelf. Weet waar je vandaan komt, weet wie je collega’s waren en weet wie vroeger je matties waren.” Babel bedoelt hiermee dat hij vindt dat Afellay hypocriet is. “Toen hij voetballer was en we bij het Nederlands elftal waren, en hij elke keer interviews moest doen, keek hij daar iedere keer tegenop en probeerde hij er elke keer onderuit te komen”, legde hij uit. “Begrijp je? Je bent zelf voetballer geweest, en dan ga je nu aan tafel zitten, draai je je tong en neem je een heel ander personage aan. Dan ben je voor mij gewoon niet meer herkenbaar.”

Babel zijn sneer kwam mede door de aanloop naar het EK, waar Afellay hem volgens hem belachelijk zou maken in plaats van opbouwende kritiek te geven. Zo noemde hij Babel niet in zijn lijstje van zeven aanvallers die hij zou meenemen naar het toernooi. De ‘Kick ’T Net’ livestream diende als opwarmer voor de nieuwe episode van de voetbalpodcast en is aanstaande zondag te beluisteren.

Leave a Reply