Atlanta Falcons volledig gevaccineerd na de memo met restricties vanuit de NFL

aug 17 2021, 16:00 SPORT
6955520871 f583864cf4 o
De NFL dropte op 22 juli met een memo een bom bij alle Amerikaanse Football Clubs. De clubs kregen te horen dat als er een Covid-19-uitbraak is onder niet-gevaccineerde spelers, dat er een kans bestaat dat het team met de uitbraak automatisch verliest. Nu minder dan een maand voordat het NFL-seizoen begint, zijn de Atlanta Falcons het eerste volledig gevaccineerde NFL team.
Geen verplaatsing buiten het seizoen. Dat was de boodschap van dit jaar vanuit de NFL. Weigering om te testen? Boete: $ 50.000. Weigering om elektronisch toezicht monitor te dragen? Boete: $ 14.650. Als een wedstrijd niet kan worden verplaatst tijdens het schema van 18 weken, vanwege een Covid-19-uitbraak onder niet-gevaccineerde spelers? Zal het team met de uitbraak automatisch verliezen. Het verliezende team zal dan ook de financiële verliezen dekken voor beide ploegen. Los van alle financiële gevolgen, zullen er ook mogelijke disciplinaire maatregelen voor de club of spelers.
Het totaal pakket qua maatregelingen heeft ervoor gezorgd dat de Atlanta Falcons het eerste volledig gevaccineerde NFL team is. ESPN meldt dat de Falcons ook vaccinaties hebben aangeboden aan de gemeenschap, dit werd gedaan in het voorseizoen tijdens een wedstrijd. Tijdens trainingen van de Falcons kan er ook gevaccineerd worden door de fans.

"Die rechten zijn niet absoluut. Een uitzondering is de volksgezondheid. Als de overheid vindt dat die in gevaar is, dan weegt dat zwaarder dan de lichamelijke integriteit van een mens."

Martin Buijsen

Europa

In Europa speelt de vaccinatieplicht ook. Op Malta was het plan om niet-gevaccineerde toeristen volledig te weigeren. In Griekse horecazaken worden alleen ingeënte mensen binnen toegelaten en in Frankrijk wordt vaccinatie tegen corona verplicht voor zorgmedewerkers. Volgens Martin Buijsen, hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Erasmus Universiteit, is de vaccinatieverplichting ook in Nederland mogelijk. Als de politiek het zou willen, dan zijn er volgens hem geen juridische bezwaren. Mensen die denken beroep te kunnen doen op artikel 11 van de grondwet, kunnen nog eens met de gebakken peren zitten.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21