Jongens die shirt ‘afpakten’ op tribune reageren op virale video

okt 12 2021, 14:51 SPORT
photo by a hrefhttpsunsplashcom at baranlotfollahiutm sourceunsplashutm mediumreferralutm contentcreditcopytextbaran lotfollahia on a 14
Na de wedstrijd Nederland Gibraltar ging er een filmpje viraal, waarin twee, Zwarte jongens te zien zijn die een shirt af zouden pakken van iemand anders. Het ging om een shirt dat Daley Blind het publiek in gooide. Sindsdien is er een online klopjacht gestart naar de twee jongens in de video. Complex NL heeft de heren exclusief gesproken en zij vertellen ons dat het helemaal niet in elkaar zit zoals het internet voor doet komen.
Een van de heren vertelt ons dat ze met een Surinaamse vlag naar de wedstrijd gingen om de Surinaamse spelers te steunen. Hierdoor kregen ze echter al sinds het begin van de wedstrijd racistische leuzen naar zich geslingerd, omdat ze een Surinaamse vlag mee zouden hebben. Het blijkt ook dat de een van de heren zelf omlaag getrokken werd nadat het shirt het publiek in werd gegooid. 'Ik stond een paar meter verderop te kijken en zag het allemaal gebeuren. M'n broer stond daar in de crowd toen Blind het shirt gooide', vertelt een van de heren. ''Ineens werd m'n broer naar achteren getrokken, waardoor iedereen op de grond viel. M'n broer had een opstootje met die jongen in de video, omdat die hem omlaag trok, dus ben ik ernaar toe gegaan.'' Vervolgens liep de jongeman in de video op de twee heren af. ''Ik zei tegen hem: ''Doe rustig he?'' Pas vanaf dat moment werd er gefilmd en je ziet ook in het filmpje dat ik dat tegen hem zei'.
De twee heren vertellen ons dat de vriendin van de jongeman in kwestie er ook bij was. Hoewel de vriendin zich met het akkefietje bemoeide, stellen de twee jongemannen dat zij haar juist niet in de situatie wilde betrekken. Dit bleek tevergeefs. Haar vriend, de jongeman uit de video, probeerde een van de heren in zijn gezicht te slaan: ''Ik sloeg hem gewoon terug. Actie, reactie. Zelfverdediging. We hebben gewacht op de beveiliging en ik heb ook aan de beveiliging verteld dat hij als eerste heeft geslagen. Toen ik thuiskwam, zag ik ineens dat de vriendin van die guy video's liep te verspreiden op Twitter met de caption: ''Wie kent deze lafbekken? Ze hebben mijn vriend geslagen, mij getrokken en het shirt afgepakt''. Daarnaast beweert de jongedame dat de twee heren haar vingers hebben gekneusd.
Volgens de heren in kwestie is de online klopjacht dan ook totaal onterecht. Door de commotie zijn er veel meer mensen gevallen, maar zij zouden haar niet hebben getrokken. ''Mijn broer is zelf door haar vriend getrokken in al zijn enthousiasme. Ik heb niets te verbergen en wij hebben dat shirt helemaal nooit gehad. Waarom zouden we überhaupt nog trekken als we dat shirt al hadden? Nu spelen ze slachtoffer, terwijl er helemaal niets van hun verhaal klopt.''
Bekijk de video hieronder.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21