KNVB komt met nieuwe straffen voor hooligans

okt 21 2021, 13:35 SPORT
knvb
Een werkgroep van de KNVB is tot de conclusie gekomen dat er nieuwe sancties nodig zijn tegen supporters die zich niet gedragen. De werkgroep bestaande uit de KNVB, alle clubs en het Supporterscollectief is deze week opgericht.
Supporters worden mogelijk geweerd bij wedstrijden in het betaalde voetbal als het aantal incidenten niet afneemt. Afgelopen zondag ging het voor de zoveelste keer mis in het betaald voetbal. Vitesse-speler Maximilian Wittek werd meermaals bekogeld met bier en in het stadion van NEC waren kwetsende spreekkoren te horen. Na de wedstrijd gingen de supporters door en waren er buiten het stadion ongeregeldheden tussen supporters en de politie.

"De goeden mogen niet of anders zo min mogelijk lijden onder de kwaden. Daar willen we ons voor blijven inzetten"

Voetbalbond

De clubs en de KNVB blijven zich inzetten voor een persoonsgerichte aanpak om daders aan te pakken. Zoals gewoonlijk in dit soort situaties volgt er eerst in het stadion waarschuwingen van de stadionspeaker. Stopt het gooien niet, dan wordt de wedstrijd gestaakt.
Per direct komt er een nieuwe optie bij voor clubs. Het gaat om een uitkaartverplichting voor supporters die naar uitwedstrijden van hun club willen gaan. De registratieplicht voor fans in het uitvak geldt in ieder geval tot het einde van dit kalenderjaar. Het is daardoor niet meer mogelijk om op een andere manier aan tickets te komen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21