Memphis organiseert straatvoetbaltoernooi met muziek- en voetballegendes

jul 04 2022, 16:37 SPORT
si202207020518 hires jpeg 24bit rgb
De onderzeebootloods in Rotterdam was afgelopen zaterdag omgetoverd tot een 'Walhalla' voor de straatvoetballiefhebber. Om talenten van de straat te vieren organiseerde Memphis Depay samen met Red Bull 'Red Bull Street Rhythm': een straatvoetbaltoernooi dat voelt als een goed straatfeest. In 4-tegen-4 format gingen de teams van Winne, Jefferson Osei, Broederliefde, Akwasi, Jairzinho en Edgar Davids de strijd aan.
De captains pakten uit met straatlegendes op het veld als Edward van Gils en Issy 'Hitman' Hamdaoui, maar ook nieuwe talenten schitterden. “Geweldig om te zien hoe de oude generatie die mij nog geïnspireerd heeft op straat hier vandaag tegenover nieuwe talenten staat.” prees Davids.
Het Red Bull evenement was meer dan straatvoetbal. De multidisciplinaire aard van Memphis zijn interesses zag je terug in de activiteiten. In de door-kunst-versierde ruimte kon je tussen de rondes door genieten van topoptredens van Akwasi, Broederliefde en Jairzinho. Neem mee aan de penalty challenge, laat je opscheer verfrissen bij de barber en vul je maag met goed eten. Ook werd de Memphis Foundation aan het toernooi gekoppeld: zijn goede doel dat blinde en dove kinderen in Ghana steunt.
"Het is een evenement dat iedereen inspireert. Waar sport, muziek en talent bij elkaar komen. Dat is een 'challenge' want je hebt allemaal creatieve breinen die bij elkaar komen. Muzikanten denken anders dan atleten. Atleten denken anders dan kunstenaren of kappers. En dat is allemaal in de blender gegooid en dit evenement geworden."
Tussendoor konden de spelers bij de voetbaltalkshow Kick 't Net plaatsnemen. Met gasten zoals Tonny Vilhena, assistent-bondscoach Edgar Davids en Mella en Jerr.
si202207030226 hires jpeg 24bit rgb 1
Na een zenuwslopende poulefase won het Amsterdamse team van Akwasi met 4-2 van Daily Paper-medeoprichter Jefferson Osei. De winnende verhalenverteller zei over zijn winst: "Het is metaforisch voor het leven. Soms heb je dagen dat je 2-0 achter staat, maar als je volhoudt en blijft geloven in veerkracht, kan je zo met 4-2 winnen."
Ilias Bouzit uit team Akwasi werd door de aanvaller van Barcelona uitgeroepen tot speler van het toernooi. En de prijs voor het winnende team? Een weekend in Barcelona op uitnodiging van Memphis, inclusief Camp Nou wedstrijd.
si202207030206 hires jpeg 24bit rgb
Beeld door Rutger Pauw

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21