Shane Kluivert in voetsporen vader en tekent bij FC Barcelona

sep 27 2023, 13:42 SPORT
snapinstaapp 264460830 216658597179708 3756489055161322907 n 1080
Een dag na zijn zestiende verjaardag heeft Shane Kluivert een profcontract getekend bij FC Barcelona. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn vader Patrick Kluivert, die ook voor de Catalaanse club heeft gespeeld.
Op jonge leeftijd blonk Shane al uit in voetballen. In 2016 ruilde hij de Amsterdamse club SC Buitenveldert in voor de jeugdopleiding van Paris Saint Germain, waar zijn vader destijds de technisch directeur was. Een jaar later, toen hij negen jaar was, is de jonge Kluivert overgestapt naar de jeugdopleiding van FC Barcelona, waar hij nu een contract heeft getekend tot medio 2026. Shane voetbalt in het onder-18 team van de Spanjaarden, waar hij op de linksbuitenpositie speelt.

Koken en YouTube

Tot drie jaar geleden was Shane Kluivert actief als YouTuber. Hij maakte video’s over onder andere voetballen, sporten en koken. Na het succes van zijn kookvideo’s heeft hij twee kookboeken uitgebracht waarvan één gericht is op vegetarische recepten.

Voetballende familie

Shane komt uit een echt voetbalgezin. Zijn vader Patrick speelde vroeger voor onder andere Ajax, AC Milan en FC Barcelona. Na zijn voetbalcarrière, die eindigde in 2008, is Patrick bij veel teams assistent coach geweest en heeft hij van 2016 tot 2017 de rol van technisch directeur bij Paris Saint Germain op zich genomen. Op dit moment is hij trainer van de Turkse voetbalclub Adana Demispor.
Patrick is twee keer getrouwd geweest, en heeft uit zijn eerste huwelijk drie zoons die halfbroers van Shane Kluivert zijn: Quincy, Justin en Ruben. Ook zij voetballen. Quincy heeft tot zijn vierentwintigste gevoetbald, maar koos een carrière als DJ boven de sport.
Justin brak in 2016 door bij Ajax, maar koos al snel voor een voetbalcarrière in het buitenland. Op dit moment speelt hij voor de Engelse club FC Bournemouth.
Als laatste komt ook broer Ruben uit voor een profclub. Hij begon zijn profcarrière bij FC Utrecht, waar hij één seizoen uitkwam voor de hoofdmacht. In de voorbereiding van het huidige seizoen kreeg hij geen rugnummer toegewezen bij de Utrechters, en besloot hij een transfer te maken naar tweede divisieclub FC Dordrecht.
elke kluivert zoon speelt nu bij een eredivisieclubjpg
Shane Kluivert en zijn broers zijn zeker niet de enige zoons die hun vader achterna zijn gegaan in de voetballerij. Zo heeft de zeventienjarige Damian van der Vaart, de zoon van Rafael van der Vaart, onlangs een profcontract getekend bij Ajax. Een ander opvallend duo zijn vader Maurice Steijn (huidige coach van Ajax) en zoon Sem Steijn (speler FC Twente). Sem scoorde onlangs nog tegen zijn vader en was daarmee onderdeel van de 3-1 overwinning van FC Twente op Ajax.
Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00