Skip to main content

Tottenham Hotspurs uit de UEFA Conference League gegooid

20/12/2021

Overal ter wereld begint het Omikron variant zijn opmars te maken. De plannen die er lagen om richting het einde van de pandemie te bewegen zijn hierdoor flink vertraagd en overal ter wereld worden er weer maatregelen getroffen. Terwijl wij in Nederland te maken hebben met een zware lockdown, beginnen er nu ook in Engeland consequenties te komen.

De afgelopen weken zijn er meerdere Premier League clubs die te maken hebben met een hoog aantal COVID besmettingen. Onder andere Manchester United en Tottenham Hotspurs zijn hard getroffen en hierdoor genoodzaakt om meerdere wedstrijden te verzetten. Voor Tottenham betekende dit dus ook dat ze het laatste Conference League duel tegen Stades Rennes moeten verzetten. Er is echter geen tijd om dit duel vóór 31 december in te halen, waardoor de UEFA heeft besloten om het op te geven als een forfeit. Dit betekent dat de wedstrijd geregistreerd wordt als een 3-0 overwinning voor Rennes.

Voor de coëfficiënten lijst is dit pure winst voor Nederland. Vitesse is hierdoor door naar de knockout-fase en Feyenoord kan geen Spurs loten in de volgende ronde. De club heeft zelf nog niet gereageerd.

Leave a Reply