Skip to main content

Björn Kuipers stopt op hoogtepunt van zijn carrière met fluiten

29/07/2021
Bjorn Kuipers
Beeld: Youtube

Tijdens zijn vakantie heeft scheidsrechter Björn Kuipers eindelijk de knoop doorgehakt. Kuipers stopt op 48-jarige leeftijd met fluiten. Het nieuws komt niet helemaal uit het niets. Iedereen in de voetballerij dacht dat hij er klaar mee was, nadat hij zijn laatste EK-wedstrijd had gefloten. Door alle positieve reacties na de EK-Finale over zijn optreden, had de scheidsrechter meer tijd nodig om na te denken.

Op de website van KNVB is het statement van Kuipers te lezen: “Een punt achter mijn carrière zetten, werd een komma. Ik kreeg na de EK-finale zoveel positieve reacties en waardering uit de hele wereld, dat ik toch begon te twijfelen.”

”Daar kwam ik tot het besef dat ik overal ben geweest en alles heb meegemaakt. Mooier dan dit wordt het niet meer. Er is geen beter moment om te stoppen.”

Björn Kuipers

Kuipers kan voldaan terugblikken op zijn carrière. De scheidsrechter heeft vijf grote internationale finales gefloten. Eerder floot hij de Confederations Cup (2013), eindstrijd van de Europa League (2013 en 2018) en de Champions League (2014). De arbiter fluit zijn laatste wedstrijd op 7 augustus in het duel van Ajax en PSV, voor de Johan Cruijff Schaal. Björn Kuipers is niet van plan het rustiger aan te gaan doen, hij is ondernemer en heeft twee supermarkten.

Leave a Reply