Skip to main content

Mark Koevermans stapt op bij Feyenoord na bedreigingen

27/10/2021oktober 28th, 2021

Mark Koevermans stopt als algemeen directeur van Feyenoord. De oud-proftennisser geeft aan niet langer goed te kunnen functioneren na een reeks incidenten. Koevermans was de opvolger van Jan de Jong, die in juli 2019 vertrok als algemeen directeur. 

“Over functies zoals hij en ik uitvoeren, heeft heel de wereld een mening. Dat weet je, daar heeft niemand moeite mee. Maar dan moet het daar wel bij stoppen. Het mag niet zo zijn dat je in je thuissituatie wordt bedreigd. Dat is ongelooflijk vervelend, zoals ik het eerder ook ongelooflijk vervelend vond voor Steven Berghuis. Ik vind dit ontzettend betreurenswaardig. Mensen mogen een mening hebben over of iemand het goed of slecht doet, niet alleen in het voetbal, maar ook in de politiek. We moeten daarin echter wel een grens trekken.”

Hoofdtrainer Arne Slot

Koevermans neemt met pijn in zijn hart afscheid, maar de incidenten zijn hem niet in de koude kleren gaan zitten. Zo werd er in september ‘s nachts de ruiten ingegooid bij Koevermans, zijn voordeur beklad en fans die verhaal kwam halen stonden voor de deur. De boze Feyenoord-supporters waren ontevreden over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion.

Later vandaag volgt een persconferentie over het vertrek van Koevermans.

Leave a Reply