Skip to main content

Hesdy Gerges over zijn laatste gevecht: ‘Ik heb al mijn doelen zwaar overtroffen’

19/10/2022januari 3rd, 2023
hesdy gerges

Op 29 oktober vindt het Hit It event plaats in Ahoy Rotterdam. Hierbij zullen ervaren kickboksers Hesdy Gerges en Rico Verhoeven voor de vierde keer tegenover elkaar in de ring staan. Dit zal tevens Hesdy’s laatste gevecht zijn, voordat hij kickboksen voor altijd achter zich laat. We spraken de vechter over zijn nieuwe toekomstplannen, het laatste gevecht tegen Rico, en meer. 

Je zegt dat je gaat stoppen met vechten om andere mooie dingen te doen. Kun je ons al vertellen wat voor mooie dingen je gaat doen? 

Ik werk veel met probleemjongeren. Zo geef ik vooral lezingen over drugscriminaliteit. Ik probeer jongeren die in de criminaliteit zitten of neigen naar criminaliteit, terug te halen. Dit doe ik door middel van lezingen, het geven van kickbokstrainingen, een-op-eenbegeleiding en dat wordt heel druk. Door mijn aandacht nu te richten op dit gevecht (Hit It), heb ik ook het gevoel dat ik veel jongeren laat wachten op mij. Ik vind het heel belangrijk om deze taak te volbrengen na mijn sportcarrière. 

Het is je laatste gevecht. Ben je nerveus? 

Nu nog niet. Dat komt wel. We hebben nu natuurlijk nog een paar weken, maar naarmate het dichterbij komt, gaat de spanning zeker wel opspelen, ja. 

Hoe ga je daarmee om? 

Nou, gewoon in je rust blijven, he? Zoveel mogelijk de rust bewaren. Het is belangrijk dat je het kan loslaten op het moment dat de wedstrijd begint. Maar ja, ik doe dit nu al twintig jaar, dus op een gegeven moment kan je wel goed met die spanning omgaan. 

Stel je wint, hoe ga je dat dan vieren? 

Gewoon een vet feestje geven, denk ik. Ik heb er nog niet over nagedacht eigenlijk, haha. Dat is wel iets moois om over na te denken. 

Wat was voor jou het mooiste moment van je carrière? 

Wauw, ik heb heel veel mooie momenten ervaren. Ik heb over de hele wereld gevochten, in alle landen, voor allemaal verschillende organisaties. Tegen de grootsten der aarde. Ik heb een prachtige carrière gehad met alleen maar mooie momenten, dus ik kan er niet echt één uitkiezen. Dit wordt ook weer een mooi moment. Een nieuw, fris evenement. Ik heb eigenlijk alle doelen die ik had echt zwaar overtroffen. Dus dat is wel iets heel moois. Dat besef je eigenlijk pas op het laatst. 

Ga je het missen?

Zoals ik eerder al zei, heb ik andere bijzondere dingen op de planning staan. En natuurlijk ga ik het wel missen, niets gaat die spanning evenaren. Daarnaartoe leven, trainen, niets kan dat evenaren, dus ik ga dat wel missen. Maar niet op een treurige manier. Ik kijk er goed op terug.