Skip to main content

KNVB boos over nieuwe maatregelen: ‘beleidsarmoede’

12/11/2021

De KNVB is niet blij en heeft zorgen geuit over de nieuwe coronamaatregelen. De KNVB doet de uitingen gericht aan het kabinet samen met de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Volgens de NOS zijn er de komende weken geen supporters welkom in de Nederlandse stadions.

“Toch wordt er als eerste een streep gehaald door het publiek bij het betaald voetbal. Hierover wordt in elk geval nu gesproken. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen. Voetballiefhebbers zijn opnieuw de dupe van een falend overheidsbeleid. Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt. Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond”

schrijven de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie in een gezamenlijke verklaring.

Het weren van voetbalsupporters is een van de maatregelen die het demissionaire kabinet mogelijk wil nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Verder gaan horecagelegenheden en winkels hoogstwaarschijnlijk eerder dicht en komt er weer een maximum van gasten thuis.  

Het is op dit moment nog niet zeker dat er de komende weken geen publiek in de stadions mag zitten. Vanavond om 19:00 worden alle nieuwe maatregelen officieel bekend gemaakt. Dan wordt ook duidelijk wanneer de beperkingen ingaan en hoelang ze blijven gelden. De kans is groot dat er weer een lockdown aan zit te komen.

Leave a Reply