Aanklacht tegen Benzema: "Het is een absurde straf"

okt 22 2021, 17:56 SPORT
karim benzema
De Franse openbaar ministerie heeft de aanklacht tegen Karim Benzema aangepast. De aanpassing zorgt ervoor dat Karim Benzema niet langer hoef te vrezen voor een gevangenisstraf.
De Franse aanklager wil de sterspeler van Real Madrid een voorwaardelijke celstraf van tien maanden opleggen voor zijn rol in de sekstape-affaire rond Mathieu Valbuena. Naast de voorwaardelijke celstraf hangt Benzema een boete van €75.000 boven het hoofd. Ondanks het feit dat Benzema niet de cel in hoeft, zijn de advocaten van de voetballer niet blij. Zij eisen vrijspraak.

"Het is een absurde en onevenredige straf. Hij kan niet veroordeeld worden voor iets wat hij niet heeft gedaan. De rechtbank moet zich niet laten leiden door het spektakel, maar zich richten op de feiten."

advocaat Sylvain Cormier over de rechtszaak

Karim Benzema wordt ervan verdacht zijn Mathieu Valbuena te hebben aangemoedigd geld te betalen aan afpersers. De afpersers dreigden intieme beelden van Valbuena te verspreiden. De rechter doet op 24 november uitspraak over de aanklacht tegen Benzema, zo melden Franse media.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07