Engelse voetbalclub Portsmouth laat jeugdspelers vertrekken na racistische teksten in groepsapp

jul 29 2021, 17:11 SPORT
portsmouth
Engelse voetbalclub Portsmouth heeft drie spelers uit hun academie ontslagen na disciplinaire procedures, in verband met discriminerende berichten. De uitlating werden gedaan na de verloren penaltyreeks van Engeland tegen Italië. De printscreens zorgde voor zoveel ophef dat er intern onderzoek volgde vanuit League One Club. In het groepsgesprek deden de jeugdspelers racistische uitingen over Marcus Rashford, Jadon Sancho and Bukayo Saka.
Racisme en discriminatie in de voetbalwereld is al jaren een terugkerend onderwerp. Het is praktisch verankerd in voetbalcultuur, maar het tegengeluid wordt met de jaren groter. Het tegengeluid krijgt vorm door Oranje-spelers Wijnaldum en Frenkie de Jong, die een statement maken tijdens een wedstrijd. Maar ook door een club die strengere sancties oplegt. Langzaam maar zeker, wordt steeds duidelijker dat er geen ruimte is voor discriminatie in voetbal. Het is dan ook mooi om te zien dat een club zoals Portsmouth, spelers laat vertrekken na uitingen van racisme.

‘’Portsmouth Football Club zet zich volledig in voor de uitbanning van alle vormen van discriminatie. We maken deel uit van een diverse gemeenschap en zijn toegewijd aan het bevorderen van een omgeving van gelijkheid en inclusie te allen tijden - zowel binnen de voetbalclub als in onze bredere samenleving."

clubverklaring van Portsmouth

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07