Engelse voetbalclub Portsmouth laat jeugdspelers vertrekken na racistische teksten in groepsapp

jul 29 2021, 17:11 SPORT
portsmouth
Engelse voetbalclub Portsmouth heeft drie spelers uit hun academie ontslagen na disciplinaire procedures, in verband met discriminerende berichten. De uitlating werden gedaan na de verloren penaltyreeks van Engeland tegen Italië. De printscreens zorgde voor zoveel ophef dat er intern onderzoek volgde vanuit League One Club. In het groepsgesprek deden de jeugdspelers racistische uitingen over Marcus Rashford, Jadon Sancho and Bukayo Saka.
Racisme en discriminatie in de voetbalwereld is al jaren een terugkerend onderwerp. Het is praktisch verankerd in voetbalcultuur, maar het tegengeluid wordt met de jaren groter. Het tegengeluid krijgt vorm door Oranje-spelers Wijnaldum en Frenkie de Jong, die een statement maken tijdens een wedstrijd. Maar ook door een club die strengere sancties oplegt. Langzaam maar zeker, wordt steeds duidelijker dat er geen ruimte is voor discriminatie in voetbal. Het is dan ook mooi om te zien dat een club zoals Portsmouth, spelers laat vertrekken na uitingen van racisme.

‘’Portsmouth Football Club zet zich volledig in voor de uitbanning van alle vormen van discriminatie. We maken deel uit van een diverse gemeenschap en zijn toegewijd aan het bevorderen van een omgeving van gelijkheid en inclusie te allen tijden - zowel binnen de voetbalclub als in onze bredere samenleving."

clubverklaring van Portsmouth

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21