Politie doet onderzoek naar actie Cristiano Ronaldo

dec 03 2021, 13:15 SPORT
photo5859565500898588979
‘De oude Dame’ van Italië zit weer in de problemen. Openbare aanklagers in Italië hebben opdracht gegeven tot een nieuwe 'huiszoeking' bij Juventus. De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft recent al bezoek gehad van de Italiaanse opsporingsdienst Guardia di Finanza. Dit keer gaat het om de verkoop van Cristiano Ronaldo van Juventus.
De opsporingsdienst is verantwoordelijk voor het opsporen en onderzoeken van fiscale delicten en economische fraude. Volgens de justitie in Italië is Juventus schuldig aan ‘creatief’ boekhouden en transferfraude. De club van Matthijs de Ligt, verdediger van Oranje, zou tussen 2019 en 2021 hebben gerommeld met de transferwaardes van spelers.

Politie inval Juventus

Dit zou gedaan zijn om de regels van Financial Fair Play vanuit de UEFA te omzeilen. In opdracht van justitie werden kantoren van Juventus in Turijn en Milaan doorzocht. Daarbij heeft de opsporingsdienst meerdere documenten in beslag genomen. Nu gaat de opsporingsdienst nogmaals langs om de verkoop van Cristiano Ronaldo bij Juventus te onderzoeken.
Voorzitter Andrea Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved, en voormalig technisch directeur Fabio Paratici, zijn samen met drie anderen aangewezen als verdachten in de zaak. Naast het gerommel met de transferwaarde van spelers, zou Juventus namelijk ook facturen hebben uitgegeven voor niet-bestaande transacties. Volgens justitie gaat het in totaal om circa 50 miljoen euro aan verdachte transacties. Juventus heeft aangegeven mee te werken aan het onderzoek.
Cristiano scoorde overigens gisteravond tegen Arsenal goal 800 in zijn voetbalcarrière.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07