Politie doet onderzoek naar actie Cristiano Ronaldo

dec 03 2021, 13:15 SPORT
photo5859565500898588979
‘De oude Dame’ van Italië zit weer in de problemen. Openbare aanklagers in Italië hebben opdracht gegeven tot een nieuwe 'huiszoeking' bij Juventus. De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft recent al bezoek gehad van de Italiaanse opsporingsdienst Guardia di Finanza. Dit keer gaat het om de verkoop van Cristiano Ronaldo van Juventus.
De opsporingsdienst is verantwoordelijk voor het opsporen en onderzoeken van fiscale delicten en economische fraude. Volgens de justitie in Italië is Juventus schuldig aan ‘creatief’ boekhouden en transferfraude. De club van Matthijs de Ligt, verdediger van Oranje, zou tussen 2019 en 2021 hebben gerommeld met de transferwaardes van spelers.

Politie inval Juventus

Dit zou gedaan zijn om de regels van Financial Fair Play vanuit de UEFA te omzeilen. In opdracht van justitie werden kantoren van Juventus in Turijn en Milaan doorzocht. Daarbij heeft de opsporingsdienst meerdere documenten in beslag genomen. Nu gaat de opsporingsdienst nogmaals langs om de verkoop van Cristiano Ronaldo bij Juventus te onderzoeken.
Voorzitter Andrea Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved, en voormalig technisch directeur Fabio Paratici, zijn samen met drie anderen aangewezen als verdachten in de zaak. Naast het gerommel met de transferwaarde van spelers, zou Juventus namelijk ook facturen hebben uitgegeven voor niet-bestaande transacties. Volgens justitie gaat het in totaal om circa 50 miljoen euro aan verdachte transacties. Juventus heeft aangegeven mee te werken aan het onderzoek.
Cristiano scoorde overigens gisteravond tegen Arsenal goal 800 in zijn voetbalcarrière.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21